Successos

Detingut quan volia comprar fàrmacs amb receptes falses

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove per haver utilitzat receptes falsificades per obtenir medicaments en farmàcies del Baix Empordà. És un home de 33 anys veí de Blanes, arrestat per delictes contra la salut pública, falsificació de documents i estafa. La investigació policial continua oberta per esbrinar si l’arrestat pretenia destinar els medicaments aconseguits fraudulentament a elaborar drogues de disseny. El detingut ha quedat en llibertat provisional després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.

L’operació va començar el 6 de març a la tarda, quan els agents de la Policia Local de Palamós van alertar els Mossos que en una farmàcia de la població un home havia intentat aconseguir un medicament amb receptes falsificades. Els agents van veure que es tractava d’un producte molt específic, utilitzat habitualment per elaborar substàncies estupefaents. De fet, per la seva composició i efectes no es pot obtenir sense recepta mèdica. També van comprovar que la mateixa persona havia provat d’aconseguir aquell medicament de manera fraudulenta en farmàcies d’altres municipis baixempordanesos. A més de Palamós, també ho havia intentat a Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell i Pals.

Un dispositiu específic va localitzar l’home cap a les vuit del vespre, quan una patrulla de paisà va trobar-lo circulant lentament amb vehicle per davant d’una farmàcia de Torroella de Montgrí. En detectar els agents, l’home va augmentar bruscament la velocitat i va fugir del lloc. Però diverses dotacions policials van interceptar-lo a Jafre, a la mateixa comarca.A l’interior del vehicle van trobar quatre receptes falsificades, amb les quals hauria aconseguit uns 600 comprimits (ressenyades amb un tampó sanitari sostret a Olot el passat mes de novembre) i dues caixes d’aquest medicament. A més, també es va constatar que havia encarregat catorze caixes, amb 840 comprimits, pendents de recollir en una farmàcia de Pals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia