Successos

Rosa Peral, aïllada el dia de l’al·legat de la defensa

La guàrdia urbana demana al jurat que no faci una injustícia i que condemni “el veritable assassí” de Pedro

Rosa Peral, la guàrdia urbana de Barcelona jutjada, juntament amb el seu examant Albert López, per l’assassinat del seu company Pedro Rodríguez, va escoltar ahir l’al·legat final de la seva lletrada, Olga Arderiu, per videoconferència des d’una sala annexa a la del tribunal. El motiu: Peral va explicar que s’havia aixecat amb molèsties i que tenia tos, símptomes que en aquests moments remeten al risc de coronavirus. Dos metges forenses la van visitar i van considerar que no tenia cap problema de salut rellevant, però per precaució el president del tribunal va ordenar que ahir l’acusada seguís la vista a través de videoconferència des d’una altra sala, allunyada així del tribunal i dels membres del jurat, que els darrers dies també han estat separats a més distància. A la sala tampoc hi ha públic i els periodistes s’han reduït a tres, representants d’agències.

Peral, doncs, va escoltar a distància l’al·legat de tres hores i mitja que va fer Olga Arderiu en defensa de l’acusada, per a qui el fiscal demana 25 anys de presó. Arderiu va demanar al jurat que declarin no culpable d’assassinat Rosa Peral i va exigir que esborrin de la seva ment la imatge de “vídua negra” que durant el judici s’ha volgut donar a Peral, fruit d’una mentalitat masclista, culpant-la per la seva actitud de compaginar relacions amb almenys tres homes a la vegada.

Peral, des de la sala annexa, va fer ús del seu dret a la darrera paraula i va demanar al jurat que no faci una injustícia i que condemni qui va matar Pedro, l’única persona que l’estimava, va dir, reblant que ella arregla les coses de forma civilitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia