Successos

El jurat ja delibera i Peral es fa el test del coronavirus

L’acusada estava ingressada a l’hospital penitenciari de Terrassa ahir quan es va entregar l’objecte del veredicte amb 27 preguntes als membres del jurat

Objectiu complert. El judici per l’assassinat del guàrdia urbà Pedro Rodríguez s’ha pogut acabar i ahir es va entregar l’objecte del veredicte als nou membres del jurat, que, confinats en un hotel, ara afronten la difícil tasca de decidir sobre la culpabilitat o no culpabilitat de cadascun dels dos acusats també urbans: Rosa Peral, la parella de la víctima, i Albert López, l’examant de Peral. Dos acusats que s’acusen mútuament del crim i que es reserven per a cadascun el paper d’encobridor com a molt, en contra de la teoria del fiscal i de l’acusació particular, que els atribueixen un delicte d’assassinat amb planificació prèvia i conjunta. El jurat haurà d’avaluar una a una les 27 qüestions plantejades en el document de l’objecte del veredicte per arribar a una conclusió i emetre un veredicte que per ser de culpabilitat necessita el vot d’una majoria absoluta, una proporció mínima de set a dos, dels jurats, mentre que per a la resolució de no culpable n’hi ha prou amb una majoria simple: cinc a quatre.

Un cop els jurats tinguin un veredicte, ho comunicaran al tribunal, que convocarà les parts per llegir el veredicte en públic. En alguna ocasió s’ha donat el cas que el jurat s’ha declarat incapaç d’emetre un veredicte, com per exemple el 2011, quan l’Audiència de Girona va dissoldre el jurat popular que jutjava el jove cubà Alejandro Suárez Puente, acusat d’haver matat el seu nadó a Platja d’Aro, perquè els jurats, després de tres dies de deliberació i tres votacions, no van ser capaços d’emetre un veredicte i esclarir si es tractava d’un accident o d’un homicidi. Es va repetir el judici amb un nou jurat, que va concloure que el pare era culpable d’homicidi per imprudència.

Peral, absent

En la sessió d’ahir, quan es va entregar l’objecte del veredicte al jurat, a la sala només hi era present l’acusat Albert López, mentre que Rosa Peral estava ingressada a l’hospital penitenciari de Terrassa en espera dels resultats de les proves que se li han fet per comprovar si està contagiada per coronavirus. Dimarts, el dia de l’al·legat de la seva defensa, Peral va arribar al tribunal assegurant que s’havia aixecat amb molèsties, febre i tos, símptomes que es podrien correspondre amb afectació del coronavirus. Davant l’explicació de l’acusada, el president del tribunal, Enrique Rovira del Canto, va ordenar que la visitessin dos metges forenses, que van considerar que Peral no tenia cap afecció important. Davant del diagnòstic dels forenses, el magistrat va resoldre que Rosa Peral seguís la sessió per videoconferència des d’una sala annexa al mateix Palau de Justícia. Ahir, però, se li van fer les proves. Peral ara està pendent del veredicte judicial i de la prova mèdica.

LES XIFRES

25
anys
de presó demana el fiscal per a Rosa Peral i 24 per a Albert López.
27
qüestions
incloses en l’objecte del veredicte ha de resoldre el jurat per decidir sobre la culpabilitat dels acusats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia