Successos

Els viatgers del ‘Fantasia’, aturats a Lisboa

Continua l’odissea dels viatgers del vaixell Fantasia d’MSC Cruceros, en el qual viatgen cinc catalans. El vaixell, que venia del Brasil amb 2.000 passatgers a bord, va fer una aturada a Tenerife per posar combustible i des de fa dos dies està atracat al port de Lisboa però, ara per ara, no s’ha permès el desembarcament dels passatgers que han d’anar a territori espanyol, entre ells alguns empordanesos. De moment, han deixat desembarcar els viatgers de nacionalitat alemanya i els brasilers perquè els governs dels seus respectius països s’han ocupat de repatriar-los en avió. El vaixell tenia previst fer parada a Barcelona però aquesta etapa de la ruta s’ha suprimit per l’afer del coronavirus.

Pep Guardiola dona 1 milió per comprar material

redacció

L’exfutbolista i actual entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha fet una donació d’1 milió d’euros a la Fundació Àngel Soler Daniel per a l’adquisició i proveïment de material sanitari. La campanya de donacions impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona i que es gestiona a través de la Fundació Àngel Soler Daniel té com a objectiu la recollida de material mèdic i d’aportacions econòmiques dels metges i de la població per a la compra de material i equipament sanitari.

Rodalies adapta el servei a la demanda

m. membrives

Les línies de Rodalies de Renfe redueixen a partir d’avui la seva oferta per adaptar-se a la demanda, que ha caigut entre el 90 i el 95%. L’oferta permetrà respectar l’ocupació màxima d’un terç en tots els trens amb el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries. L’oferta de serveis serà del 66% a totes les línies els dies feiners de dilluns a divendres. Els dissabtes i festius serà del 50% del servei habitual que fins ara es prestava els dissabtes. Les línies R7, RG1 i RT1 no prestaran servei cap dia de la setmana. A la línia R7, la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. L’RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i l’R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vila-seca i Reus.

A més, des d’ahir les circulacions dels TAV i llarga distància han passat del 50% al 30% del servei i només estaran disponibles un terç de les places dels trens en circulació. D’aquesta manera, l’operadora només vendrà el 10% dels bitllets. La demanda actual d’aquest servei ha caigut un 95% sobre l’habitual, l’ocupació dels serveis comercials de Renfe ha baixat a tots els corredors i s’ha situat per sota del 10%. Renfe s’està posant en contacte amb els viatgers que es puguin veure afectats per aquesta mesura i els ha reubicat en altres trens.

Torra “compareix” avui davant els grups

ò.p.j

El president Quim Torra i diversos consellers compareixeran virtualment avui al Parlament per exposar la situació i les actuacions que està fent el govern per afrontar la crisi del coronavirus, en un innovador format en què totes les intervencions seran per videoconferència, segons van acordar ahir la mesa i la junta de portaveus, reunides també telemàticament. Torra engegarà a dos quarts d’onze, sense límit de temps, i després tindran 10 minuts els portaveus de cada grup. Els discursos del mateix Torra i del vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Buch, donaran pas a una nova tanda de cinc minuts per grup. El debat, que Parlament.cat emetrà en directe, l’ordenarà des de casa el president de la cambra, Roger Torrent. En paral·lel, la mesa va acordar per majoria impulsar una reforma del reglament, a partir de la proposta formulada pels lletrats en un informe dilluns, perquè també es puguin fer a distància plens ordinaris en situacions excepcionals. La ponència que ho debatrà ja es reunirà telemàticament, i els consellers també hi podran comparèixer davant les comissions. Els pròxims plens per votar el pressupost o decrets urgents relacionats amb la Covid-19, això sí, s’ha acordat que seran presencials, amb un màxim de 21 diputats i la resta de vots delegats. La mesa va rebutjar suspendre el període de sessions, i va mantenir la pròrroga per contestar preguntes als grups.

Periodistes

al port de Lisboa captats des del ‘Fantasia’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia