Successos

Seguretat

Caçat l’assassí d’indigents

Els Mossos arresten un brasiler que vivia en una caravana a Sant Cugat del Vallès com a sospitós de les morts d’indigents al carrer a Barcelona

El van poder atrapar gràcies a un testimoni que va veure el darrer crim

Una caravana sense matrícula, distintius ni vehicle remolcador, aparcada al carrer Miralluny de les Planes de Sant Cugat del Vallès era el refugi d’un home brasiler que els Mossos van detenir ahir a la matinada com a sospitós d’una sèrie d’assassinats de rodamons perpetrats a Barcelona des que va començar el confinament. Cinc indigents han mort de forma violenta i els Mossos tenen indicis que l’home de la caravana és l’autor de quatre d’aquests crims al centre de Barcelona i investiguen si té relació amb el cinquè crim, el cas d’un home que van trobar calcinat en una barraca en una zona boscosa de Nou Barris.

La nit de dilluns, davant les evidències (les imatges de càmeres de seguretat que van enregistrar alguns dels crims) que un assassí sortia de nit a caçar víctimes, els Mossos van desplegar un contingent d’almenys quaranta agents de paisà a la zona de l’Eixample de Barcelona més propera al lloc on s’havien perpetrat dos dels assassinats de sensesostre mentre dormien (un, el 16 d’abril davant l’Auditori, i un altre, el 18 d’abril al carrer Casp, prop del Teatre Tívoli). Els Mossos van fer un gran esforç desplegant recursos per protegir un “col·lectiu especialment vulnerable”, va remarcar el conseller Buch. Passades les onze de la nit de dilluns, un ciutadà va trucar al 112 per alertar que estava presenciant una brutal agressió, aparentment a cops de mall, contra un home que dormia al carrer Sardenya, al sector de la Sagrada Família, prop d’on el 28 de març va morir un altre indigent apunyalat. El testimoni va donar una descripció de l’agressor i un grup dels Mossos va tenir temps de localitzar un home encaputxat que s’ajustava a la descripció del testimoni. Van decidir seguir-lo. Podia ser l’home que buscaven. El sospitós va pujar a un autobús de transport públic, on anaven comptades persones. Els mossos, en un cotxe camuflat, van seguir l’autobús. El sospitós va baixar a l’estació de la Floresta, a Sant Cugat del Vallès, i va començar a caminar però fent esprintades i aturades sobtades i petits xiscles. Els perseguidors volien saber on anava, però pel temor que en una de les corredisses no entrés en una zona boscosa i el perdessin, van optar per agafar-lo. I quan, en aixecar-li la caputxa, li van veure bé la cara, el van identificar com l’home que figurava en imatges de diferents càmeres que van enregistrar els assassinats. Unes càmeres que van captar com l’agressor, fent servir objectes diferents (bat de beisbol, mall...), atacava les víctimes per sorpresa i les colpejava amb “violència gratuïta i desmesurada”, en paraules de Buch.

El sospitós parlava de manera incoherent, feia pensar que tenia alguna alteració mental, però va acompanyar els mossos fins a la caravana on vivia. La caravana era el seu refugi des de feia uns dos mesos, abans del confinament, quan l’havia mogut, empenyent-la, uns metres per allunyar-la de la zona de contenidors on era. L’home de la caravana, però, feia més temps que rondava per la zona, on se l’havia vist pidolant i comprant als comerços. No causava aldarulls però la seva actitud era considerada “estranya” i almenys en una ocasió la policia el va anar a identificar perquè va aixecar les sospites de la gent.

Ahir al vespre, els mossos i la comitiva judicial van traslladar el detingut a la caravana per escorcollar l’habitacle a la recerca de proves que el puguin relacionar amb cadascuna de les morts d’indigents de Barcelona. A banda de buscar proves que el vinculin amb aquests crims i intentar aclarir quin motiu el duia a matar i si tenia algun vincle amb les víctimes, els investigadors dels Mossos treballen per destapar el passat d’aquest home. De moment se sap que li consta una detenció de la Guàrdia Civil per un robatori a Saragossa. I a través de la Interpol, els Mossos han demanat informació a les autoritats de Portugal, on es té constància que va viure després d’arribar del Brasil. I es fan gestions per saber per on més va passar o va viure abans d’instal·lar-se a Sant Cugat del Vallès, on la seva manera de viure, pidolant, no diferia tant de la de les seves víctimes. L’objectiu, saber si va començar aquí la seva carrera criminal o si podia haver matat abans en altres llocs. Si li proven almenys tres dels crims de Barcelona ja serà considerat assassí en sèrie.

Cinc
casos de morts violentes d’indigents s’han produït a Barcelona des que va començar el confinament per la pandèmia. Quatre de les víctimes eren homes que dormien al carrer al centre de Barcelona i la cinquena és un home que van trobar calcinat en una barraca als afores de Nou Barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia