Successos

L’homicidi, l’únic delicte que puja en el confinament

Un home de 36 anys amb problemes psicològics mata el seu pare a Sabadell

El parricidi es converteix en el vuitè cas d’homicidi confirmat perpetrat a Catalunya durant l’estat d’alarma

Dimarts, després de 52 dies de confinament, en un habitatge del número 91 del carrer Buxeda de Sabadell, un home de 36 anys va matar el seu pare, de 64. Va ser la mare de l’homicida i dona de la víctima qui va donar el senyal d’alarma quan va tornar al domicili després d’una sortida. L’home va morir escanyat i els Mossos van arrestar el fill, un noi que té una malaltia mental que des de fa aproximadament un any havia obligat a ingressar-lo periòdicament. Es tracta del vuitè homicidi conegut i confirmat (hi ha algun cas dubtós) a Catalunya des del 14 de març, quan va entrar en vigor el decret de l’estat d’alarma i el confinament de la població. En el mateix període de l’any passat, el nombre d’homicidis perpetrats a Catalunya va ser de sis. L’augment no és molt important, però la dada és significativa, perquè els homicidis són els únics delictes que han augmentat de resultes de la pandèmia. I entre aquests vuit no hi ha el cas de l’home trobat calcinat en una barraca a Nou Barris, que s’està investigant si pot tenir relació amb l’assassí d’indigents, ni la dona de Corbera trobada morta en una riera, un cas que va motivar la detenció del seu company, tot i que els Mossos el van alliberar en no tenir clar que la mort no fos accidental o suïcida.

Segons les darreres dades facilitades per Interior, entre el 13 de març i el 27 d’abril es van detectar 20.749 delictes, quan en el mateix període de l’any passat se’n van comptabilitzar 79.825. La reducció ha estat d’un 74%. Els atracaments han passat de 3.359 a 662, un 80% menys. Els robatoris amb força en establiments, de 1.127 a 516 (un 54% menys) i el nombre d’estafes ha baixat un 70%, de 9.059 a 2.691. Els entabanadors, però, van afinant els seus mètodes, i això vol dir estafar a través de les xarxes i internet, l’eina que arriba a tots els confins, ja que al carrer gairebé no hi queden víctimes potencials i per això els furts han passat de 30.328 a 2.711, un 91% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia