Successos

Condemnat per haver matat i esquarterat un noi el 2008

Aquesta setmana s’havia de fer el judici però l’acusat, que va ser extradit des de Colòmbia el 2018, va acceptar la pena

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a nou anys i deu mesos de presó John Jairo Tabares Mora, per la mort de Jorge David Olivares, un veí de Blanes que havia desaparegut i que el 8 d’agost del 2008 va ser trobat esquarterat en uns contenidors del carrer València de Barcelona, prop de la Sagrada Família.

La investigació va determinar que el crim i l’esquarterament s’havien perpetrat al tercer segona del número 437 del carrer València, en un pis proper, de resultes d’un conflicte per una compra de droga, i el principal sospitós, Tabares Mora, es va evadir a Colòmbia. El jutjat número 8 de Barcelona va demanar auxili internacional per trobar-lo, però no va ser fins al 2016 quan la policia colombiana, amb l’ajuda de l’exèrcit, el va capturar a Buga, al Valle del Cauca. Després de dos anys pres, el 2018 va ser extradit i, finalment, aquesta setmana un jurat popular l’havia de jutjar però un acord entre la fiscalia i la defensa de l’acusat va estalviar el judici.

Pel mateix cas va ser arrestat a Roma un altre sospitós, Ottavio Cusella, que havia estat assenyalat per una testimoni, l’excompanya de Tabares, però finalment va ser exculpat. Paradoxalment, la dona que va aportar informació sobre els autors de la mort d’Olivares Oliva també va ser testimoni de l’assassinat a trets del colombià Jhon Fredy Osorio Zabala, perpetrat uns dies abans, el 13 de juliol, al forn cafeteria Colombia Pan y Sabor, a prop d’on va ser trobat esquarterat Olivares. El fiscal considera que algú, no identificat, va ajudar Tabares a esquarterar el cos i a llençar-lo, repartit, en bosses i una maleta. No es va trobar tot el cadàver; la cama dreta i els braços no van aparèixer mai.

LA DATA

08.08.08
va ser trobat
part del cos esquarterat d’un home en una zona de contenidors del carrer València de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia