Successos

Judici de faltes a un caçador que en va matar un altre al setembre en una batuda del senglar, a Torrent

La víctima es va moure 154 metres de la parada assignada

El diumenge 13 de setembre del 2009, els caçadors de la colla de Palafrugell, com feien tots els dies de cacera, es van reunir a les set del matí al camp de futbol de Llofriu per decidir on anirien. Aquell dia el cap de colla i els mes veterans van decidir anar a la zona anomenada la Sureda, que queda dins del municipi de Torrent. Un cop allà, es van distribuir en parades (llocs d'espera) amb l'objectiu de matar el senglar. Juan García Castillejo va ser qui, precisament, es va encarregar de distribuir els llocs d'Agustín Ortega, d'ell mateix i d'un altre jove, a l'entorn d'una clariana de bosc. A quarts de deu, quan ja tots eren situats al seu lloc, Agustín Ortega va escoltar com els seus companys donaven avís a través de l'emissora comunicant-li que el senglar s'acostava cap a la seva posició. Segons va declarar, va veure el porc que passava per la zona de bosc on era ell i li va disparar un tret, amb una escopeta del calibre 12.

Immediatament després d'haver disparat, el caçador, segons va assegurar, va veure que el senglar continuava corrent però va observar alguna cosa que saltava pels aires a la zona del camp. Va arrencar a córrer i va veure el seu company (que havia rebut el tret al cap) estès al terra. Ortega va recollir l'emissora que li havia caigut al company abatut i va avisar la resta de caçadors per demanar ajut. Tots van córrer per intentar socórrer Castillejo, però havia mort a l'acte i van avisar el 112 i es va activar el procediment judicial.

Els Mossos van obrir diligències per homicidi imprudent i, després de prendre declaració a l'imputat, el cap de colla i la resta de caçadors i de realitzar plànols i prendre mides a la zona dels fets, van arribar a la conclusió que el cas havia estat un accident. L'informe policial va concloure que l'autor del tret mort estava ben posat a la seva parada i que, en canvi, la víctima, Juan García Castillejo, havia abandonat la parada que s'havia assignat ell mateix i se n'havia allunyat 154 metres fins al punt on va rebre l'impacte, a 57 metres del lloc des d'on va disparar Ortega. L'abandonament de la parada és molt arriscat en les batudes i es dóna la circumstància que Castillejo li havia remarcat a Ortega que si veia que el porc anava cap a la clariana podia disparar tranquil·lament, i que ell no s'hauria de moure per disparar si el porc anava cap al camp perquè anava armat amb rifle i podia disparar-li tranquil·lament des de la seva posició. No se sap per què es va moure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia