Successos

Iberpotash atura sense data l’activitat a la mina de Vilafruns per investigar les causes de l’accident mortal

La resta d’instal·lacions a Súria, Sallent i Balsareny interrompen la producció en senyal de dol

L’empresa nomena un equip d’experts internacional per avaluar les mesures de seguretat

El grup ICL –matriu d’Iberpotash– ha decidit aturar sense data de reobertura l’activitat productiva a la mina de Vilafruns per investigar les causes de l’accident mortal que s’ha produït aquest dijous al matí. En senyal de dol, la resta d’instal·lacions d’Iberpotash a Súria, Sallent i Balsareny han quedat interrompudes.

Segons informa l’empresa, l’accident hauria passat a la cinta transportadora de la mina. La víctima, un home de 55 anys i veí de Puig-Reig (Berguedà), pertany a l’empresa subcontractada Montajes Rus.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, els fets han passat pels volts de les 11.35 del matí quan al treballador li ha caigut una pedra al damunt mentre treballava a l’interior de la mina. Tot i la ràpida actuació dels serveis d’emergències, no ha estat possible salvar-li la vida. L’accident ha tingut lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un treballador de 45 anys de Manresa hi va perdre la vida. Fins al lloc s’hi han traslladat diverses patrulles de Mossos, Bombers i del SEM. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat de Manresa i del Departament de Treball.

Per la seva banda, fonts d'Iberpotash han confirmat a l'ACN que l'accident s'hauria produït a la cinta transportadora de la mina. Tot apunta que la cinta s'hauria despenjat i, un cop els treballadors l'han arreglada, l'han tornat a penjar i seria en aquest moment que s'ha tornat a despenjar. Això ha provocat un despreniment que ha causat la mort del treballador.


ICL ha decidit nomenar un equip d’experts internacional per reavaluar conjuntament amb l’equip d’Iberpotash “les mesures de seguretat i acordar les accions futures a prendre a la mina de Vilafruns”.

La direcció de la companyia, a través d’un comunicat, ha lamentat profundament l’accident i ha traslladat el seu condol i solidaritat a la família, companys i amistats de la víctima.

Aquest és el segon accident mortal en tres setmanes a la mina de Vilafruns, a Sallent. Fa tres setmanes va morir un treballador de 45 anys veí de Manresa després de caure-li a sobre una placa de roca de grans dimensions. Aquest home també treballava per a Montajes Rus.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia