Successos

El TSJC absol l’home condemnat a 9 anys de presó per abusos a un nebot a Palamós

El TSJC ha tombat una sentència de l’Audiència de Girona que va condemnar un veí de la Seu d’Urgell a 8,5 anys de presó per abusos sexuals continuats contra un nebot de la seva excompanya suposadament perpetrats entre els anys 2006 i 2009 quan l’acusat i el denunciant vivien a Palamós. La sentència de l’Audiència, que també condemnava l’acusat a 9 mesos de presó per exhibicionisme, va considerar provat que l’oncle primer feia veure pel·lícules pornogràfiques al nebot (quan tenia entre 11 i 15 anys) després van passar a les masturbacions mútues, per continuar amb fel·lacions i acabar en un episodi de penetració. El TSJC contradiu la resolució de l’Audiència de Girona que avalava l’existència dels abusos prenent com a base la declaració coherent i sense contradiccions que el noi havia fet sempre. La sentència remarcava que si el denunciant havia mantingut 28 sessions amb la psicòloga era impossible que ella no hagués notat contradiccions si el relat no era verídic.

En canvi, el TSJC no ho veu així. Repassant la gravació del judici, els magistrats han arribat a la conclusió que el denunciant no va aportar cap detall concloent dels fets, sinó que es va limitar a contestar de manera afirmativa un interrogatori “suggestiu”. I considera que la declaració del denunciant, doncs, no pot ser suficient per mantenir la sentència condemnatòria.

A més a més, la resolució del TSJC recorda que el nebot explica que el company de la seva tia el sotmetia a abusos sexuals precisament quan una cosina seva l’havia acusat a ell d’abusos. I és quan intervenen els serveis socials que el noi investigat explica els abusos als quals deia que havia estat sotmès ell quan era menor. En el moment que el noi els explica ja tenia 21 anys. Finalment, els abusos a la cosina no es van acabar denunciant.

El TSJC, basant-se en la falta de proves, accepta el recurs que va presentar el lletrat Javi Gómez, i ha dictat l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia