Successos

El mestre de La Salle dóna les culpes als «hackers»

Josep Raya Moyano, el mestre (ara acomiadat) de La Salle de Figueres detingut al març com a sospitós d'haver utilitzat internet per fer despullar menors davant la càmera web, va negar totes les imputacions ahir al jutjat número 5 de Figueres. Fins i tot, el que havia admès davant la policia, i va explicar que si mai havia confessat algun acte obscè amb menors va ser per la pressió i els nervis que va patir davant els policies que el van anar a detenir a Fortià, i es va excusar dient que si va tardar molt a obrir-los quan van anar a escorcollar-li la casa va ser perquè era al lavabo. Va assegurar que no coneixia de res Arturo Salas, l'home que van començar a investigar a Burgos en relació amb una xarxa de corrupció de menors a internet i a través del qual van acabar relacionant-lo a ell amb el cas. El mestre es va desentendre de les imatges de menors despullats, incorporades a la causa, que li van mostrar i va assegurar que mai no havia fet despullar cap menor i que tampoc no s'havia fet passar per una noia menor a través de la xarxa. Raya va donar a entendre que un hacker, que hauria piratejat el seu ordinador i hauria usurpat la seva identitat cibernètica, era el responsable dels actes pedòfils que se li van atribuir a ell. Per justificar-ho va assegurar que, en algunes ocasions, a través del xat havia rebut amenaces de gent que li deia que si no enviava un correu acceptant amistats li entrarien a l'ordinador.

En vista de les revelacions de Raya, la defensa va demanar que la policia porti a terme un peritatge per tal de certificar si tècnicament és possible que un pirata informàtic hagués actuat fent-se passar per Josep Raya, com ell diu que va passar. El lletrat que exerceix l'acusació particular en nom de La Salle i de l'AMPA del col·legi, Carles Monguilod, no s'oposa a la realització d'aquesta prova, que pot resultar clau per a la condemna o absolució de Raya, imputat per corrupció de menors i abús sexual. Monguilod va remarcar que el fet que la declaració de Raya no hagués aportat cap evidència de participació en el delicte contribuïa a tranquil·litzar els pares dels alumnes de La Salle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia