Successos

La Generalitat demana entre 8 i 44 anys de presó per als tres processats pels atemptats del 17-A

L’acusació no sol·licita penes per delictes d’assassinat, com també va descartar la Fiscalia

La Generalitat demana penes de 44 anys de presó per a dos dels processats pels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils i 8 anys per al tercer.

L’acusació de la Generalitat atribueix a Mohamed Houli Chemal, l’únic supervivent de l’explosió a Alcanar, i a Driss Oukabir, germà d’un dels terroristes morts, el delicte de pertinença a organització terrorista i en demana 12 anys de presó; de tinença i fabricació d’explosius (15 anys); d’estralls terroristes (14) i de lesions per imprudència greu (3). Per a Said Ben Iazza demana 8 anys de presó per un delicte de col·laboració amb organització terrorista.

Aquesta acusació no sol·licita penes per delictes d’assassinat que va cometre la cèl·lula terrorista a Barcelona el 17 d’agost del 2017 i a Cambrils la matinada del 18, com també va descartar la Fiscalia. Els membres de la cèl·lula van ser abatuts després de causar 16 morts i 130 ferits.

L’Audiència Nacional va obrir el juliol judici oral contra els tres únics processats pel 17-A i va acordar que no se’ls jutjaria per assassinat. El tribunal va deixar la porta oberta a poder-ho fer per assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l’acumulació d’explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius.

Diverses de les acusacions particulars i les dues acusacions populars havien sol·licitat al tribunal que ordenés al jutge instructor l’ampliació de la imputació als tres membres de la cèl·lula per les víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils.

L’acusació de la Generalitat demana que Oukabir i Houli indemnitzin els agents dels Mossos d’Esquadra per les lesions i seqüeles causades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia