Successos

Seguretat

Quan l’amor és cec i car

Una dona de Salt denuncia el seu amant italià que va conèixer per les xarxes per haver-li estafat 45.000 euros

La Policia Local va arrestar el seductor, que diu que ja li tornarà els diners que li va deixar perquè va voler

Una dona que voreja els cinquanta anys, casada, que regenta el seu propi negoci professional a Salt, es va presentar el passat dia 2 d’agost a la comissaria de la Policia Local de Salt per denunciar que havia estat víctima d’una estafa i que havia perdut 45.000 euros. El denunciat: Renato, 42 anys, un italià establert a la Costa Brava amb qui la denunciant va admetre que havia mantingut una relació sentimental secreta durant almenys tres anys. Des del 2017 quan van fer-se amics a través de les xarxes socials, que avui en dia esdevenen la gran arma per captar víctimes incautes dels anomenats estafadors de l’amor, aquells seductors que enamoren càndides persones capaces d’enviar diners a cegues a amants virtuals que adopten identitats falses. Però en aquest cas, la relació entre la denunciant i el seductor italià no va ser només virtual. La distància de Salt, on viu ella, i Palamós, on resideix ell, va permetre les trobades físiques.

Ella, en la seva denúncia, va relatar que Renato va fer servir estratagemes diversos perquè ella li anés entregant diners. Va dir que al principi de la relació li va proposar que aportés diners per muntar un negoci i que aviat doblaria el capital. La dona fins i tot va presentar Renato a un seu germà per si volia participar en el negoci, però el germà no va veure clar invertir els diners.

L’encaterinada, segons va explicar al moment de la denúncia, també va caure en el parany d’entregar diners al seu amic quan aquest li va dir que els necessitava per fer front a despeses mèdiques per a familiars malalts: en ocasions la mare i en d’altres, la filla. El familiar malalt sol ser una de les excuses clàssiques en els mètodes dels entabanadors de l’amor.

I, sempre segons el relat de la denunciant, Renato també va recórrer a aquell vell mètode de l’estafa de les cartes nigerianes: assegurar que té un gran capital retingut en un altre país i demanar una bona picossada per poder fer front al pagament dels impostos que pertoquen per poder-los ingressar. Segons la denunciant, el seu amant italià li va dir que a Itàlia tenia un capital de 400.000 euros, fruit d’una donació o herència, però que no els podia tocar fins que no pagués els impostos corresponents al seu país. I li va demanar ajuda per rescatar el capital. Entre una cosa i l’altra, la denunciant xifra en 45.000 euros la quantitat que va entregar, segons ella, enganyada, al seu amic italià.

Vista la denúncia, la policia de Salt va trucar al denunciat, que es va presentar voluntàriament a la comissaria, on va ser detingut. La policia el va traspassar als Mossos, amb qui ara comparteixen edifici, i el seductor acusat d’estafa va acabar al jutjat, defensat per una advocada i interrogat per una jutgessa. Podia haver optar per acollir-se al dret de no declarar però va decidir parlar. Es va mostrar molt sorprès que hagués estat denunciat. Renato, que també té una parella estable, va admetre que tenia una relació que per a ell era purament sexual amb la dona que l’ha denunciat i també va admetre que li devia diners, 45.000 euros. Però va assegurar que havien quedat que els hi tornaria al setembre, quan torni d’Itàlia. La jutgessa el va deixar en llibertat sense cap mesura cautelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia