Successos

Mor ofegat al Ter el regidor de Cultura de Vallfogona de Ripollès

Josep Labró participava en la tradicional baixada Anem al Riu

Josep Labró, de 54 anys, va morir ahir a Ripoll mentre participava en la tradicional baixada de barques Anem al Riu. Labró i un company, Joan Orriols, de 65 anys, havien sortit de la zona de la font Viva amb una barca inflable per acabar el recorregut al pont de Macià Bonaplata. En aquest punt, el fort corrent del riu a causa de les últimes pluges no els va permetre arribar a la riba i van baixar riu avall. Poca estona després, Orriols va caure al riu a la zona del pont de Calatrava. Labró hauria continuat a la deriva fins que en algun moment també va caure de la barca.

Tot apunta que el conegut regidor, un cop a l'aigua, es va desorientar i es va donar un cop al cap amb alguna roca, ja que en aquesta zona no hi ha gaire profunditat i és fàcil topar amb algun roc.

Havien anul·lat l'acte

El cos sense vida de Labró el van trobar dos veïns a la zona de Can Villaura, a l'altura de la cruïlla entre les carreteres C-17 i C-26, després que el corrent s'endugués riu avall la barca. Tan bon punt va transcendir la notícia, els organitzadors d'Anem al Riu van decidir suspendre la jornada d'activitats. De fet, des de l'organització de l'esdeveniment, en comprovar que el riu baixava molt ple per les últimes pluges, ja havia decidir de bon matí suspendre la baixada pel riu, però tot i això s'hi van atrevir els ocupants de dues barques: en una hi anaven Labró i Orriols, i a l'altra, una persona també invident i un monitor.

De resultes de l'accident, els bombers de la Generalitat també van haver de rescatar, a l'altura del pont de Calatrava, a Ripoll, Joan Orriols, que va haver de ser evacuat al CAP de la vila perquè li fessin una exploració rutinària, perquè es va fer un tall molt lleu a la cara quan va caure de la barca.

L'avís de l'accident es va produir a quarts de dotze del migdia. Immediatament, es van desplaçar al lloc del sinistre quatre dotacions terrestres i dos helicòpters dels Bombers –un dels quals traslladava membres de grup de rescat (GRAE)–, agents dels Mossos d'Esquadra i voluntaris de Protecció Civil.

Dol a la comarca

La notícia de la mort de Josep Labró va causar ahir consternació a la comarca. Natural de Vic i amb residència a Vallfogona del Ripollès, era molt conegut a Ripoll, perquè, entre altres coses, des de feia molts anys, hi venia cupons de l'ONCE, sobretot a la plaça de Sant Eudald. A més, Labró formava part del Club Nàutic de Ripoll i era regidor de Cultura, Esports i Festes de Vallfogona de Ripollès per CiU. En una nota, l'ajuntament del municipi es va afegir ahir al dol de l'esposa i els dos fills de Labró, i va destacar que, en tots els anys que ha estat regidor, ha impulsat les festes i ha treballat pel progrés de Vallfogona. L'alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, va explicar que tot el poble està consternat per la notícia: «Era una persona molt estimada, amb molta energia, dinàmica i capaç de superar les adversitats.» El 25 de desembre del 1994 va participar en la copa Nadal de natació de Barcelona, i va ser la primera persona invident que va superar la prova. A Labró se li practicarà l'autòpsia avui, i demà serà enterrat a les cinc de la tarda a l'església de la Mare de Déu de la Salut de Vallfogona de Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia