Successos

Encasten un cotxe a l'aparador d'una botiga de Girona i s'enduen 200 peces de roba

Roben maquinària de dues empreses, a Cornellà del Terri i Fornells, i cable de coure de la Pera i Jafre

La botiga Ivan-Escada del carrer Nou de Girona va ser dimecres al matí l'objectiu dels lladres. Els fets van tenir lloc a un quart de sis del matí quan tres homes van arribar en cotxe a l'avinguda de Sant Francesc –a la part del darrere de la botiga– i van moure un contenidor de paper que hi havia al carrer. Un cop van tenir la via lliure van posar el cotxe de cul a la botiga i van fer marxa endarrere fins a xocar contra l'aparador del local. Van haver de xocar fins a tres vegades contra la botiga per poder trencar el vidre. Un cop a dins, els lladres van agafar tot el que van poder i van carregar-ho al cotxe. En total, malgrat sonar l'alarma i el fort espetec que van fer, es van poder endur unes 200 peces de roba de marca de la zona de la botiga que hi ha a tocar del carrer Nou. Pel que fa al valor econòmic, els lladres es van endur un bon botí en peces de roba i no van agafar les monedes que hi havia a la caixa enregistradora. Un cop van haver carregat de roba el vehicle, van fugir a tota velocitat. Segons testimonis dels fets, van ser tres homes negres, un d'ells molt fornit, els responsables del robatori i la destrossa a la botiga. Aquests testimonis van agafar un número de matrícula i la descripció del cotxe, però les investigacions no van donar fruit perquè el vehicle apareixia com a desballestat.

Precisament ahir, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 33 anys, veí de Manresa, acusat de robar diversos vehicles i utilitzar-los per trencar aparadors de botigues, de tal manera que després podia entrar als establiments per robar tot el que hi trobava.

18.000 euros en llautó

A Fornells de la Selva, uns desconeguts van saquejar el cap de setmana passat l'empresa Saiga Aplicacions Hidràuliques, que és al sector industrial de l'Avellaneda. Els lladres van rebentar la porta de ferro fent-hi dos forats per fer saltar els llisquets. Un cop a dins van regirar tots els despatxos i van tirar un munt de papers per terra. En total van robar 18.000 euros en material de treball, entre el qual hi havia motoserres, grups electrògens, una cinquantena de bobines de coure de 25 quilos cada una i un ordinador.

La Pera, incomunicada

Per altra banda, el municipi de la Pera va quedar ahir gairebé incomunicat per culpa d'un robatori. De matinada, uns lladres es van dedicar a robar el cable del telèfon, que és de coure, que hi ha al voral de la carretera. En total, els assaltants es van endur 800 metres de cable de coure, que dóna servei a 200 usuaris del municipi.

Així mateix, uns lladres van tornar a actuar per tercer cop consecutiu en una setmana a Jafre. Aquest cop es van endur 650 metres de cable de coure de la línia telefònica entre Verges i Jafre. La sostracció va afectar un centenar d'usuaris. En aquest punt ja han robat prop de 2,5 quilòmetres de cable de coure.

Atracament a Reus

Fora de les comarques gironines, quatre agents de la Policía Nacional van aconseguir detenir ahir, a quarts de dues del migdia, un delinqüent que acabava de cometre un atracament a la Caixa d'Estalvis i Pensions que hi ha situada a l'avinguda Marià Fortuny de Reus. Després del robatori, els empleats de l'entitat es van posar en contacte amb la policia i van facilitar la descripció de l'assaltant. Els policies es van dirigir amb un vehicle camuflat fins a la zona, on van localitzar el sospitós. Aquest es va adonar que els policies se li acostaven i va treure una pistola. Un dels agents, llavors, va disparar un tret per intimidar l'acusat, i la bala va impactar contra un turisme.

Lladres de la «radiografia»

Els Mossos han detingut cinc persones, quatre de les quals han estat empresonades, acusades d'haver fet una vintena de robatoris a tot Catalunya pel sistema de la radiografia, que consisteix a obrir les portes dels habitatges amb un plàstic rígid per entrar i saquejar els pisos, aprofitant que hi ha gent que no tanca fent voltes de clau. Com a mínim vuit dels robatoris que se'ls imputen es van perpetrar a les comarques gironines: a Empuriabrava, Ripoll, Olot, Girona i Quart. Dos dels sospitosos precisament van ser atrapats in fraganti quan saquejaven un pis de Quart i van ser detinguts pels Mossos, que ja els controlaven, després d'una persecució en cotxe. Els altres tres detinguts van ser atrapats a Berga. En els escorcolls que van fer a quatre domicilis, els Mossos van recuperar part del material robat. Els lladres sempre triaven coses fàcils d'endur-se: diners, joies, petits electrodomèstics...

Penjats del sostre

El cap de setmana, uns altres desconeguts van entrar dissabte a robar a l'empresa TCM de Cornellà del Terri. Els lladres van accedir al local a través d'un forat que van fer al sostre de l'edifici. Baixant amb unes cordes van entrar dins del local i es van endur 6.900 peces de llautó valorades en 24.000 euros. Els lladres no van accedir al sector de les oficines, perquè haurien sonat les alarmes. Uns altres lladres ja van fer servir el mateix sistema al Celler Perelló de Vilablareix, quan també el cap de setmana passat van fer un forat al sostre i van fer malbé una canonada i van inundar el local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia