Successos

Pena mínima de multa per al conductor que va matar una nena a Bonmatí

El jutjat penal es creu que l’alcohol el va consumir després de l’accident i avala que va patir un descuit mentre pujava la finestra manualment

Alejandro Abadia Abella, veí de Bescanó, va estar empresonat des del 18 de maig fins al 18 de juny del 2016 per haver atropellat mortalment amb la seva furgoneta una nena de 4 anys i haver lesionat la mare de la víctima a Bonmatí. I quatre anys després el jutjat penal número 5 de Girona l’ha condemnat a una pena de 900 euros de multa. Quan el jutjat d’instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners li va decretar presó li va atribuir 5 delictes: homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, conducció temerària, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, i omissió del deure de socors, però ara el jutjat penal número 5 de Girona ha considerat que l’actitud al volant d’Alejandro Abadia Abella, que ha estat defensat pel lletrat Benet Salellas, va ser constitutiva d’un delicte d’homicidi per imprudència menys greu i que se li ha d’aplicar una atenuant simple per dilacions indegudes. I li aplica la pena més baixa prevista a l’article 142.2 del Codi Penal: tres mesos de multa comptant 10 euros diaris (900 euros) i tres mesos de retirada de carnet, que ja té superats perquè preventivament se li va retirar durant un any. El tribunal sentenciador considera que la imprudència d’Abadia va ser la distracció que va cometre pujant la maneta de la finestra en el moment que anava a agafar un revolt, i que van ser aquells segons que no va estar atent quan el cotxe se li va anar i va impactar contra la nena, que anava amb patinet, i la seva mare que anava tot darrera.

El jutge descarta que conduís begut o droga, circumstància que hagués convertit el delicte en homicidi per imprudència greu, castigat amb penes de fins a 4 anys, les que demanaven el fiscal i l’acusació particular. El jutge es creu la versió d’Abadia i de la seva dona, que van declarar que després de l’accident va anar a casa i va ser allà on va beure Whisky que li va ocasionar el nivell d’alcoholèmia de 0,52mg/l que li van detectar els Mossos quan el van anar a detenir, aproximadament una hora i mitja més tard de l’accident. La sentència no creu possible que l’alcoholèmia fos conseqüència dels dos gots de vi amb gasosa que consta que Abadia va veure a l’hora de dinar, abans de l’accident, a casa dels seus sogres. El relat de la sentència també avala, per unes càmeres que van gravar l’escena, que Abadia es va aturar després de l’accident i que va rebre un parell de cops de puny que li va clavar el germà gran de la víctima, cosa que va fer que després pugés al vehicle i marxés. És a dir, va abandonar l’escenari després de ser agredit.

En el judici celebrat el 30 de setembre al jutjat de Girona només es va dirimir sobre el grau de responsabilitat penal de l’acusat, ja que el tema de la responsabilitat civil ja s’havia resolt extrajudicialment amb la companyia d’assegurança que va indemnitzar la família de la víctima amb 400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia