Successos

Roben una desena de porcs no aptes per al consum d'una granja de Pont de Molins

Els animals havien estat vacunats feia poc i no havien pogut metabolitzar les substàncies de la medicació

Assalt a una granja de porcs de Pont de Molins, a l'Alt Empordà. Uns lladres van entrar molt probablement la matinada del 23 de juny a les instal·lacions de la granja la Muga, al camí vell de Pont de Molins, una carretera que arriba a Cabanes. Tot apunta que els lladres van arribar amb un vehicle durant la nit, van forçar la porta metàl·lica de la cort de porcs i es van endur una desena d'exemplars. El que no sabien els assaltants és que els porcs no són aptes per al consum humà, ja que estan vacunats amb amoxicil·lina, colistina i òxid de zinc.

Entre el novembre i desembre de l'any passat, l'Alt Empordà també va viure una onada de robatoris de bestiar. La granja d'en Broc, de Palau-saverdera, se li van endur tres xais, que s'afegeixen als setze xais i tres porcs. També es van endur eines agrícoles i van fer destrosses a les instal·lacions. A Josep Coll, de Pau, se li van endur vint xais que tenia barrejats amb les ovelles al seu corral. D'una granja de Peralada van robar dotze vedells però en van perdre un pel camí. I a un pagès de Palau-saverdera li van robar les eines del camp.

Més tones de coure robat

A la llarga llista de robatoris de coure s'hi han d'afegir els assalts a l'empresa Especialitats Elèctriques Escubedo, de Palol de Revardit i Molinostrum d'Hostalric. A Escubedo, un grup d'almenys set homes van fer un forat per accedir a les instal·lacions i van robar material de coure valorat en uns 15.000 euros. Els lladres es van endur més de 500 bobines de fil de coure, amb un pes total de 2.600 euros i milers de terminals, amb un pes aproximat de 2.500 quilos. El robatori es va perpetrar el 13 de juny i les càmeres de seguretat van captar la imatge d'alguns dels lladres i el vehicle amb què es movien, però fins al moment no han estat detinguts.

A les instal·lacions de l'empresa Molinostrum d'Hostalric, els lladres hi van entrar a través de la porta principal inutilitzant els sistemes d'alarma. Un cop a l'interior van aconseguir carregar dues tones de material de coure.

Lladres de revetlla

Alguns joves que passaven la revetlla de Sant Joan a la platja de Palamós van ser víctimes d'uns lladres que van aprofitar la festa per robar carteres. Un noi de Santa Pau que estava amb la seva colla d'amics es va separar del grup, cap a les quatre de la matinada, per anar a un racó a orinar. Un noi molt jove el va abordar amigablement i li va començar a donar conversa. De sobte va aparèixer un altre jove que la víctima ni tant sols arribar a veure que li va endinyar, per sorpresa, un fort cop de puny al costat que el va deixar sense capacitat de reacció. En qüestió de segons, els assaltants li van agafar la cartera i van desaparèixer. La mateixa nit, els Mossos van detenir dos nois de 16 i 17 anys sospitosos d'haver robat la cartera a un altre jove a la zona de la platja després d'esgrimir-li un ganivet i també per haver ventat una coça a un jove a la zona de les barraques. El robatori al noi de Santa Pau no ha estat imputat als menors detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia