Successos

Mata la parella i simula que ella es va suïcidar

L’home va dir que ella estava depressiva i que s’havia pres una sobredosi de pastilles

El diumenge 2 d’agost, de bon matí, quan la veïna de Sabadell Yolanda Zamorano Álvarez va ser trobada morta al seu domicili del carrer Doctor Balari, el seu company, un home mexicà de 25 anys, va explicar que se l’havia trobat a terra inconscient quan ell havia arribat a casa. Va assegurar que ella estava depressiva i que s’havia pres dos blísters de Diazepam, en un intent de fer creure que la dona s’havia pres la sobredosi de medicaments voluntàriament per simular un suïcidi. La inspecció de l’escenari, però, i l’anàlisi del cos de la víctima, que presentava lesions traumàtiques, no acabaven de lligar amb la versió que donava el seu company i es va iniciar una investigació sota secret de sumari judicial, que dos mesos i mig després ha arribat a la conclusió que la mort de Yolanda Zamorano no era suïcida sinó homicida. I el seu company, que des d’un primer moment va ser considerat sospitós, va ser arrestat dijous passat per un delicte d’homicidi. No existien denúncies prèvies de maltractaments entre la parella. Divendres, l’home va ser posat a disposició judicial i el jutge va ordenar pena de presó provisional sense fiança.

Un cop desemmascarat l’homicidi, dilluns l’Ajuntament de Sabadell va decretar dol oficial, va condemnar públicament el feminicidi i es va fer un minut de silenci davant del consistori per rebutjar qualsevol “forma de violència masclista”. Dilluns a la tarda, es va fer una concentració silenciosa.

LES DATES

02.08.20
Una dona
va ser trobada morta a casa seva i el seu company va dir que s’havia pres moltes pastilles.
22.10.20
Els Mossos
van detenir l’home com a sospitós del crim, després d’acreditar que la mort era homicida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia