Successos

Judici per l’assalt a Platja d’Aro que va costar la vida a l’empresari Jordi Comas

El fiscal acusa tres homes pel robatori a casa de l’empresari de Platja d’Aro però a ningú per l’assassinat perquè no sap qui de tots va matar-lo

La secció quarta de l’Audiència de Girona jutjarà, a partir de dilluns a les 10 del matí, tres homes acusats del robatori a casa de Jordi Comas, el president de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), que va morir en l’assalt al seu domicili de Platja d’Aro el 18 de novembre del 2012. El judici es fa pel robatori, però no pas per l’assassinat de Comas, un crim que quedarà impune tot i el gran impacte que va causar i els esforços d’investigació que s’hi van dedicar.

El fiscal proposa penes de fins a 15 anys de presó per als sospitosos del robatori a la casa de Platja d’Aro de l’empresari Jordi Comas. Tot i que la causa per l’assassinat es va arxivar perquè no es va poder establir qui va causar materialment la mort de Comas, el fiscal acusa per robatori tres dels sospitosos: Valentino Gjeloshi, Ahmet Kurti i Mousa Allaoui. Per a tots tres demana una pena de 10 anys de presó pel robatori a la casa de Comas (d’on es van endur 2.500 euros, 4.000 dòlars i nombroses joies), però per a Gjeloshi i Kurti demana també 5 anys de presó més pel robatori a Sant Cugat d’un Audi que, suposadament, van fer servir per anar a Platja d’Aro i que van abandonar a l’Hospitalet.

El jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols va dictar, el febrer del 2019, el sobreseïment provisional de la causa per l’assassinat de Jordi Comas a petició de la fiscalia, que, en tots els anys d’instrucció, no va poder identificar l’autor material de la mort de Comas entre la quinzena de detinguts, per què l’assassinat quedarà impune. Finalment, només es va seguir la causa, a través d’unes diligències noves, contra tres dels homes arrestats –Valentino Gjeloshi, Ahmet Kurti i Mousa Allaoui–, com a sospitosos de robatori amb força i robatori amb violència en casa habitada en concurs amb delicte de detenció il·legal, en relació amb l’assalt a la casa, on uns assaltants encaputxats, a part de causar la mort de Comas, van colpejar i lligar la seva dona, Carme Hospital, i la van obligar a obrir la caixa forta.

El jutjat també va ordenar el sobreseïment en relació amb l’intent d’assalt de què havia estat víctima Comas el 30 d’octubre del 2012 a l’entrada de casa seva perquè tampoc va poder vincular-hi cap dels sospitosos, tot i que disposaven d’ADN d’un dels assaltants perquè Comas va aconseguir mossegar un dels lladres i la sang li va tacar la camisa, però no es va trobar coincidència amb cap dels detinguts ni en la base de dades Codis.

A part del dictar els sobreseïments, el jutjat va ordenar que s’aixequessin les mesures cautelars dictades contra Mohamed Yassine, Abdelaziz el Kalai, Abdellah el Kalai, Karim Soso, Imad Belhadi, Illyas Houllich, Aldelkarim Mouhadouch i Yassin Challioui Sartan. Des de feia temps, però, ja tots els sospitosos havien quedat en llibertat i en el cas de Yassine, considerat pels Mossos inicialment com a autor material, es va donar la circumstància que se li va perdre la pista, després que l’ingressessin en un centre psiquiàtric un cop va sortir de la presó i mai més no s’ha sabut res del seu parador.

LA DATA

18.11.2012
Uns encaputxats
van perpetrar l’assalt que va costar la vida a l’empresari Jordi Comas.

LA XIFRA

15
homes
van arrestar els Mossos relacionats amb l’assalt, però no han pogut atribuir l’assassinat a cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia