Successos

trànsit

El nombre d’accidents mortals es redueix un 42% respecte del 2019

El Servei Català de Trànsit (SCT) va fer balanç d’accidentalitat a les carreteres des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’aquest any, període en el qual 91 persones han mort en 83 accidents mortals a les carreteres catalanes. Aquestes xifres suposen un descens d’un 42% en el nombre de víctimes mortals respecte del mateix període de l’any passat, quan van perdre la vida 157 persones en 144 sinistres. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens d’un 42,4% respecte del 2019.

Trànsit, però, avisa que s’ha de tenir en compte que la reducció de l’accidentalitat ha tingut lloc en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions decretades per frenar la propagació de la Covid-19, per la qual cosa la xifra està subjecte a un context molt determinat.

El Servei Català de Trànsit també ha fet la comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, i d’acord amb aquest paràmetre les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s’han reduït un 56,2%, atès que fa una dècada havien perdut la vida 208 persones en el mateix període. Una baixada molt influïda per les restriccions.

A l’octubre, 8 persones van perdre la vida a les carreteres catalanes, cosa que suposa una reducció d’un 61,9% respecte de l’octubre de l’any passat, quan van morir 21 persones. Cal destacar que aquest any hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en les furgonetes, amb 12 víctimes mortals enfront de les 9 de l’any passat. Trànsit recorda la importància del manteniment dels vehicles i demana també als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, s’aturin cada dues hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia