Successos

Por a atacs terroristes com els de París i Viena

Una circular insta els mossos i policies a estar alerta i adoptar mesures per l’alt risc d’atemptat

Els recents atemptats a París (la decapitació del professor Samuel Paty) i a Viena (el tiroteig que va acabar amb cinc morts i nombrosos ferits) han fet disparar les alarmes a Catalunya, davant el temor que aquest atacs siguin un incentiu per a altres potencials terroristes. Per això, una circular alerta del perill als mossos i policies.

“Cal que en feu difusió als agents dels vostres escamots, en el sentit de valorar a l’alça el risc d’atemptat terrorista a Catalunya. El modus operandi més probable continua sent el d’un atac protagonitzat per una sola persona o un grup reduït d’autors, emprant armes blanques o de foc o utilitzant vehicles per provocar atropellaments. També és probable l’ús de dispositius explosius improvisats, especialment en accions amb armes de foc, que els autors podrien portar a sobre com cinturons o armilles explosives. Insistiu en la necessitat d’augmentar l’alerta, especialment als llocs de principal concurrència pública, i observar amb rigor les mesures d’autoprotecció”, remarca la circular policial.

Catalunya, com la resta de l’Estat, es troba en nivell d’alerta 4 i, per ara, no es planteja apujar-lo al nivell 5, que comportaria posar l’exèrcit al carrer com fan països com França, Itàlia o el Regne Unit.

Macron du reforços al Pertús

enric bonet

El president francès, Emmanuel Macron, va fer ahir al migdia una visita llampec a la Catalunya Nord. El dirigent va desplaçar-se al pas fronterer del Pertús per anunciar-hi un reforç del control policial de la frontera entre l’Estat francès i l’espanyol. El nombre d’agents que controlen aquesta zona es duplicarà, de 2.400 a 4.800 policies francesos. Un augment considerable “que es deu a la intensificació de l’amenaça” terrorista, va assegurar Macron, referint-se als recents atacs contra el professor Samuel Paty i a Niça, aquest últim, comès per un jove tunisià que havia arribat al territori francès pocs dies abans, després d’haver passat per Itàlia. A més del perill gihadista, les autoritats franceses s’interessen per la situació a la frontera per frenar la immigració clandestina. Des del final del primer confinament a la primavera, els Pirineus s’han convertit en la principal porta d’entrada d’immigrants a França. París vol limitar-ho. De fet, Macron va anunciar que en el pròxim Consell Europeu del desembre proposarà una reforma profunda de l’espai Schengen perquè hi hagi “més control” de les fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia