Successos

Successos

Sant Pere perd les claus a Sant Esteve d’Olot

Uns lladres roben les claus de l’escultura de sant Pere de la façana de l’església parroquial i altres elements metàl·lics

Hi accedeixen per la bastida que hi havia muntada per les obres de rehabilitació, ja acabades

El pescador galileu Pere és el sant a qui l’Església catòlica, amb la finalitat pedagògica de donar forma terrenal a les coses espirituals, atribueix les claus del cel, tot i que, traduït del llenguatge evangèlic, és un símbol papal. Els evangelis narren que Jesús li va dir que li donava les claus del cel i que tot allò que lligués a la terra quedaria lligat al cel, és a dir, Pere és el primer papa de l’Església catòlica. Ara, a Olot, aquest important sant hi ha perdut les famoses claus.

Lluny de qualsevol consideració teològica, la pèrdua és ben prosaica. Es tracta de les claus que duia a les mans l’escultura de sant Pere que hi ha a la façana de l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot. I, de fet, no les ha perdut ell, sinó que les hi han robat, tot i que l’escultura del sant en qüestió està ubicada a més de 20 metres d’altura, a la banda esquerra inferior de la rosassa.

Aprofitant la bastida que fins fa relativament pocs dies hi havia muntada per les obres de rehabilitació de la façana, uns desconeguts s’hi van enfilar per endur-se tots els elements metàl·lics que hi havia. De la façana, se’n van endur les claus de sant Pere, però no la corona del mateix sant. Els lladres van aconseguir accedir a l’interior del campanar, segurament pel balcó dels Espants i el teulat, i es van endur dues barres metàl·liques de l’antic mecanisme del rellotge del campanar. Tot i que l’església és el punt més cèntric de la ciutat, ningú va sentir ni veure res.

Un cop desmuntada la bastida, es fa difícil i car reposar les claus a sant Pere. Molts olotins en fan broma i es pregunten si, a partir d’ara, no podrà entrar ningú més al cel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia