Successos

Videovigilància dels Mossos als pobles petits

Sant Julià de Ramis és un dels municipis on se’n farà una prova pilot

Els Mossos començaran a rebre en directe les imatges de les càmeres de videovigilància que ja hi ha instal·lades en alguns pobles petits que no disposen de policia local, segons es preveu en una prova pilot en què participa Sant Julià de Ramis. Actualment, quan la policia necessita les gravacions o les lectures de matrícules, els agents han d’anar-les a buscar a l’empresa de seguretat que gestiona els dispositius, temps després de la comissió del delicte que s’investiga.

Per experimentar el nou sistema es realitzarà una prova pilot d’un any de durada a cinc municipis, entre els quals hi ha l’esmentat del Gironès. L’alcalde, Marc Puigtió, ha manifestat a l’ACN que això permetrà ser “molt més proactius” a l’hora de combatre la inseguretat. Sant Julià de Ramis té instal·lades nou càmeres de videovigilància des del mes de març. Estan repartides entre els diferents accessos al poble i també a Medinyà. Els aparells graven imatges de la zona i també tenen lectors de matrícules. Això permet saber, per exemple, quins cotxes accedeixen a urbanitzacions com el Golf o veïnats com Montagut i el Camp de les Comes.

En la prova hi participen també pobles d’Osona, el Solsonès i el Moianès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia