Successos

Investiguen abusos a menors en els Castellers

Els Mossos detenen un home per la seva relació amb, almenys, vuit casos d’abús

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home per la seva presumpta relació amb diversos episodis d’abusos sexuals a menors en la colla castellera Castellers de Barcelona. La detenció va ser fruit d’una investigació que va arrencar el mes de febrer passat a partir de les denúncies d’algunes de les víctimes. Es té constància que hi ha, almenys, vuit menors afectats. El detingut va passar a disposició del jutge ahir mateix i va sortir en llibertat amb càrrecs.

Per la seva banda, Castellers de Barcelona va explicar en un comunicat que el membre de la colla va ser expulsat de manera “cautelar i immediata” tan bon punt la junta va tenir coneixement dels fets. L’entitat manté que ha prestat acompanyament a totes les persones afectades i que està treballant “per protegir la canalla i evitar possibles futures situacions”.

En el text, els Castellers de Barcelona indiquen que, després de ser informats del “possible comportament inadequat i d’abusos”, es van posar en contacte amb la Unitat Funcional d’Abusos a Menors (UFAM) de l’hospital Sant Joan de Déu. Els tècnics del centre van donar credibilitat al relat de les víctimes i van actuar d’ofici reportant els fets a la fiscalia.

Paral·lelament, la colla ha contactat amb la Fundació Vicki Bernadet per rebre assessorament respecte a les accions a emprendre. D’altra banda, “les persones majors d’edat afectades” van ser posades en contacte amb l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (Aadas).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia