Successos

Descarten que hi hagi persones atrapades pel despreniment d’Argaga

L’Ajuntament de Vallehermoso tanca de manera permanent l’accés on es va produir l’incident

L’Ajuntament de Vallehermoso, a l’illa de La Gomera, ha descartat que hi hagi persones atrapades després del gran despreniment de terra que es va produir dissabte en un penya segat de la zona costera d’Argaga.

L’alcalde del municipi, Emiliano Coello, en coordinació amb el Cabildo de La Gomera i el govern de les Canàries, ha establert el tancament permanent dels accessos a la platja d’Argaga i ha desactivat el dispositiu de seguretat i emergències.

“Malgrat l’avís i la senyalètica existent a l’entrada de la via, que adverteix del seu perill, està clar que no ha estat suficient per dissuadir i el que ha passat aquest dissabte ens ha portat a prendre aquesta decisió dràstica, per la qual, d’acord amb la resta d’administracions, s’estableix el tancament complet d’aquesta via i, per tant, la prohibició d’accés per carretera”, anuncia l’alcalde en un comunicat.

A partir d’ara, doncs, s’estudiaran totes les solucions possibles per garantir les comunicacions amb Argaga, que passaran a establir-se per via marítima amb el proper port de Vueltas, que pertany al municipi de Valle Gran Rey.

L’alcalde aclareix que es negociarà amb els veïns i turistes que resideixen en aquest espai les mesures a adoptar, però en cap cas, un cop retirat el despreniment, “es tornarà a habilitar aquest accés per precaució, seguretat i sentit comú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia