Successos

Prop de 800 persones són denunciades per incomplir el confinament durant el cap de setmana

Els Mossos i les policies locals han tancat quatre locals i han desallotjat tres festes

Des d’octubre s’han aixecat més de 40.000 actes per saltar-se les restriccions

Els Mossos d’Esquadra han denunciat prop de 800 persones entre divendres i diumenge per incomplir les restriccions decretades per intentar contenir l’expansió de la Covid-19.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha detallat aquest dilluns que durant del cap de setmana la policia catalana ha instruït 797 actes de denúncia per incompliments, han tancat quatre locals i han desallotjat tres festes il·legals on s’incomplien les mesures sanitàries.

La nit de divendres a dissabte la Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir per aturar una festa no autoritzada a la muntanya de Montjuïc amb 80 persones que bevien alcohol i no complien les mesures sanitàries. Es van instruir 80 denúncies i es va procedir al seu desallotjament.

La nit dissabte a diumenge els Mossos van actuar al carrer Miquel Romeu de l’Hospitalet de Llobregat per aturar una festa en un local amb 18 persones. Els agents van tancar el local i van aixecar 18 actes.

La nit de diumenge a dilluns van intervenir en un pis del Passeig de Gràcia de Barcelona on hi havia una celebració amb 20 assistents. Els agents van desallotjar la festa i van instruiir 20 actes.

Sàmper ha explicat que des que va començar el confinament nocturn i municipal, el passat 16 d’octubre, s’han aixecat 40.246 actes (18.797 instruïdes pels Mossos d’Esquadra i 21.449 instruïdes per Policies Locals), s’ha denunciat més de 644 establiments ( 212 per part de Mossos i 432 per les Policies Locals) i s’ha identificat més de 81.693 persones (16.953 pels Mossos i 64.740 per Policies Locals).

Aquest cap de setmana la mobilitat ha tornat a ser molt baixa, amb dades similars a les de setmanes anteriors de confinament municipal. La mobilitat de divendres dia 20 a l’entorn metropolità mostra una disminució del 39% i als grans corredors del 34%. Dissabte 21, a l’entorn metropolità la disminució és del 79% i als grans corredors del 71%. Diumenge hi  ha hagut una disminució del 84% , a l’entorn metropolità i als grans corredors ha estat del 77%.
Aquesta setmana s’ha tornat a observar més mobilitat el dijous, si bé Sàmper ha destacat que en aquesta ocasió l’augment ha estat menor, ja que ha passat del 12 i el 7% de les anteriors jornades al 2,6%. “Pel que sembla, la dinàmica d’avançar el cap de setmana als dijous per marxar a les segones residències ha baixat de forma notable”, ha apuntat.

La delinqüència en general segueix un 28% per sota la mitjana de l’any passat, excepte els delictes d’estafa, que han pujat. La intendenta dels Mossos d’Esquadra, Mònica Luís, ha posat indicat que pel que fa als delictes en general la mitjana de novembre és de 1.783 fets diaris i ara se situa en 1.279 fets, el que suposa una disminució del 28%. Els robatoris amb violència i intimidació han baixat a la meitat de 84 a 44 diaris, i els furts també han disminuït substancialment, de 583 a 308 diaris. Les estafes, en canvi, han crescut, aprofitant sobretot el comerç per internet, i han passat de 213 a 267 diàries.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia