Successos

L’exsecretària d’Amer esquiva el jurat popular

Accepta dos anys de presó per haver-se embutxacat 26.822 euros

Haurà de tornar els diners i no entrarà a la presó

L’exsecretària municipal d’Amer va esquivar ahir el jurat popular i va acceptar una condemna de dos anys de presó per haver-se embutxacat 26.822 euros de diners públics per cobrir un “deute personal” l’any 2009. El judici havia de començar ahir, però la fiscalia, l’acusació particular i la defensa van arribar a un acord in extremis. L’exsecretària va reconèixer els fets, va acceptar una pena de dos anys de presó i es va comprometre a tornar els diners que va desviar de les arques municipals amb terminis de pagament.

El fiscal Enrique Barata i l’advocat de l’acusació particular en nom de l’Ajuntament, Manel Mir, van detallar que li havien apreciat un atenuant de diligències indegudes pel temps que havia trigat el cas a arribar a judici. La secció quarta de l’Audiència de Girona va suspendre l’execució de la condemna i, per tant, l’exsecretària no haurà d’entrar a la presó.

Segons va admetre l’acusada, el 2005 el Tribunal de Comptes va dictar una interlocutòria per imposar-li el pagament de 26.822 euros en concepte de despeses processals per haver actuat “amb mala fe i temeritat” a l’hora de demandar personalment diversos membres del govern local per, poc després, desistir. Per evitar abonar aquests diners de la seva butxaca i aconseguir que l’Ajuntament cobrís el deute amb recursos propis, va fer dues anotacions diferents al llibre de comptes municipal, per import d’11.589 euros i 15.222 euros, i va donar així “aparença de legalitat” al pagament de les costes amb diners municipals. La fiscalia i l’acusació particular també van subratllar que no havia actuat amb la diligència necessària a l’hora de gestionar la documentació comptable. L’Ajuntament va descobrir el desfalc arran d’una auditoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia