Successos

SOS Racisme atribueix l’incendi a la nau abandonada de Badalona al “racisme institucional”

Acusa Albiol de fomentar “els discursos d’odi i xenofòbia envers una part de la població”

SOS Racisme ha atribuït l’incendi d’aquest dimecres en una nau industrial abandonada a Badalona, que fins al moment comptabilitza tres morts i divuit ferits, dos dels quals crítics, al “racisme institucional”.

L’oenagé considera “còmplice necessari” l’Ajuntament de Badalona i el seu alcalde, el popular Xavier Garcia Albiol, per “promoure els discursos d’odi i xenofòbia envers una part de la població” i de desviar el focus d’atenció “cap a l’incivisme i la suposada delinqüència”.

L’entitat també acusa la Generalitat de la “manca de polítiques” que garanteixin l’accés a un habitatge i del “col·lapse de la mesa d’emergència”. I també apunta al govern estatal per “negar-se a regularitzar” les persones en “situació administrativa irregular”.

A parer de l’oenagé, els esdeveniments són “conseqüència directa” d’un sistema “capitalista, classista i racista” que “vulnera els drets econòmics, socials, culturals de les persones migrades”, i acusa les diferents administracions de fer-ho “sistemàticament”.

SOS Racisme lamenta que les víctimes han estat privades de “drets fonamentals” com el dret a un habitatge digne, el dret a la seguretat social, el dret al treball o el dret a la salut, entre d’altres i recorda a les administracions el “deure” de garantir-los-els.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia