Successos

Almenys cinc morts, nombrosos ferits i edificis ensorrats per un fort terratrèmol a Croàcia

El sisme ha tingut el seu epicentre a la localitat de Petrinja, a uns 60 quilòmetres al sud de Zagreb

Un fort terratrèmol de 6,4 graus a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dimarts el centre de Croàcia amb un balanç provisional d’almenys cinc morts –entre els quals una nena de 12 anys–, nombrosos ferits i edificis ensorrats.

El sisme ha tingut el seu epicentre a la localitat de Petrinja, a uns 60 quilòmetres al sud de Zagreb. “Petrinja està en ruïnes. Hi ha morts, ferits i també desapareguts. No hi ha cap casa que no hagi estat danyada i les ambulàncies no poden arribar a tots els llocs. És un caos”, ha afirmat l’alcalde de la localitat, Darinko Dumbovic. “Mobilitzem tots els serveis disponibles per ajudar les persones i netejar la destrucció. La prioritat ara és salvar vides”, ha afirmat el primer ministre croat, Andrej Plenkovic.

“Expresso les meves condolences a les famílies dels morts a Petrinja i Glina en el devastador terratrèmol. Esperem que el nombre de víctimes sigui el menor possible”, ha continuat Plenkovic. “Tots els serveis estan sobre el terreny i funcionant incansablement.

Gràcies a tots per la vostra dedicació i esforç” ha reblat el primer ministre croat, que ja ha rebut el suport del president del Consell Europeu, Charles Michel, i de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. “Els nostres pensaments estan amb els ferits i els treballadors en primera línia. En aquests moments difícils, la Unió Europea ofereix el seu suport i ajuda total a la gent de Croàcia i al seu primer ministre”, ha afirmat Michel.

La sacsejada ha provocat moments de pànic a la població i també s’ha notat a una desena de països veïns, entre els quals Eslovènia. L’epicentre del terratrèmol, ocorregut a les 12.19 hores (11.19 h GMT), ha tingut lloc en la localitat de Petrinja i s’ha sentit també al país veí, Eslovènia, el govern del qual ha pres la decisió de tancar la seva central nuclear.

Segons ha informat l’alcalde de Petrinja, Darinko Dumbovic, “Petrinja està en ruïnes. Hi ha morts i ferits, hi ha desapareguts. No hi ha casa que no hagi quedat danyada. Les ambulàncies no poden arribar a tots els llocs. És un caos”. Dumbovic també ha explicat que “els serveis han començat a rescatar a la gent dels enderrocs” i que l’Exèrcit ha acudit a la zona per a ajudar en les tasques de rescat.

Després del terratrèmol s’han registrat dues rèpliques, totes dues de més de 4 graus. El terratrèmol s’ha sentit per tot el país i en gran part de la regió Balcànica i Centreeuropa. El dilluns, un altre sisme de 5 graus va sacsejar la mateixa zona de Petrinja, sense causar víctimes ni grans danys materials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia