Successos

Ataquen una colla castellera a prop de Perpinyà i 15 persones resulten ferides

Una quinzena de membres de la colla castellera els Xicots de Vilafranca van resultar ferits en ser agredits dissabte al vespre per una vintena de joves que anaven beguts, a Baó, al nord de l'àrea urbana de Perpinyà. El grup va ser sorprès mentre dormien en tendes de campanyes a l'estadi del municipi. De resultes de l'assalt, que va ser premeditat, tres membres del grup de castellers van haver de ser hospitalitzats i dotze més van haver de ser atesos de contusions. Entre els ferits hi ha pares i mares dels joves que conformen la colla, i fins i tot canalla. El grup dels Xicots de Vilafranca denuncien que aquests fets són d'una «violència extrema i feixista». A més, lamenten el retard en l'arribada dels gendarmes, que, segons ells, s'haurien presentat a la zona una hora més tard dels fets.

Els motius d'aquesta agressió podrien fonamentar-se en el caràcter catalanista de les jornades Identicat, organitzades per l'associació Aire Nou de Baó.

Segons les investigacions policials, tot apunta que l'agressió està vinculada a grups de joves anticatalans que hi ha a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia