Successos

La setmana de protestes acaba amb 108 detinguts

Els aldarulls de dissabte a la nit van acabar amb 38 detinguts, dels quals 35 van ser a Barcelona, dos a Tarragona i un a Lleida. Ahir s’hi van afegir almenys set persones més. Els detinguts passaran avui a disposició judicial. Ja són 108 els manifestants detinguts pels Mossos durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél des de dimarts, 32 dels quals són menors d’edat. Des de l’inici de les protestes, han cremat 724 contenidors, segons l’Ajuntament de Barcelona. El consistori ha quantificat en 129.450 euros els danys en material municipal en els aldarulls de dissabte. Els empresaris xifren en 750.000 euros els danys a Barcelona durant l’última setmana, amb més d’una dotzena de comerços saquejats i 75 establiments amb aparadors destrossats, i reclamen “responsabilitats” al govern.

També s’estan valorant els danys al Palau de la Música, on un grup de manifestants va apedregar dissabte la façana de l’edifici i hi va trencar catorze vidres antics, que van ser tapats ahir amb plafons de fusta per operaris. El món cultural va condemnar l’atac.

La sisena manifestació de protesta per l’empresonament de Pablo Hasél va congregar ahir un miler de persones a Barcelona. Es van llançar objectes contra la prefectura de la Policía Nacional i hi va haver càrregues. A Girona, una protesta amb 200 persones va acabar sense incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia