Successos

La infanticida de Girona: “Ho veia tot negre i no volia que la nena patís”

La infanticida respon només al seu advocat i assegura que no tenia planificat l’assassinat de la filla

El jurat popular comença avui a deliberar

“Ho veia tot negre i no volia que ella patís.” Maria Àngels Freixas, la mare que va matar la filla de deu anys el 30 de desembre del 2019, va respondre així ahir al seu advocat, David Muñoz, quan el lletrat li va preguntar “per què ho va fer”. L’acusada, que va declarar ahir després que ho haguessin fet ja els testimonis i els perits, es va acollir al dret a no respondre a les preguntes del fiscal, Enrique Barata, i de l’acusació particular, que exerceixen els advocats Óscar Àlvarez i Óscar Ballester, en representació de Josep Duran, el pare de la víctima. L’interrogatori va ser molt breu. L’acusada es va limitar a dir que la relació amb la seva filla era “bona”, que estimava la nena, que havia deixat de prendre la medicació que tenia prescrita uns dies abans dels fets i que no tenia el crim premeditat. El fiscal manté la petició de presó permanent revisable per assassinat i l’acusació particular demana 20 anys de presó.

Després de la declaració de l’acusada, al judici es va reproduir el vídeo de la reconstrucció que la dona va fer el mateix dia 30 de desembre davant la comitiva judicial. Aleshores, va explicar que havia fet ingerir pastilles dissoltes en aigua a la nena i, un cop va quedar inconscient, va omplir la banyera “a la meitat” i la va submergir fins a provocar-li la mort. Durant la reconstrucció dels fets, també va explicar que havia anat a comprar les pastilles el mateix dia i que “alguna vegada” se li havia “ocorregut” matar la petita, cosa que porta les acusacions a considerar que va actuar seguint un “pla premeditat” encara que ahir al judici ella ho hagués negat.

LA XIFRA

20
anys de presó
demana l’acusació exercida pel pare de la víctima, i el fiscal vol presó permanent revisable.

LA FRASE

Cap persona en els seus cabals posaria fi a la vida de la seva filla
David Muñoz
advocat de la defensa

Una ment criminal o un cap delirant

Mentre que l’acusació particular assenyala que l’actuació de la mare correspon als actes d’una “ment criminal” que no mereix l’aplicació de cap eximent, la defensa sosté que Freixas arrossegava una malaltia mental, arran d’una depressió postpart, i tenia deliris que mereixen que se l’eximeixi i que se l’absolgui. El jurat popular avui rebrà l’objecte del veredicte i es posarà a deliberar per emetre el veredicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia