Successos

trànsit

Mor un veí de Girona en un accident a Llagostera

xoc ·

Van col·lidir el vehicle de la víctima i un camió de repartiment de begudes

balanç ·

Dimarts passat també va morir a la C-65 un menor quan el camió que conduïa el seu pare va caure d'un pont a la costa de l'Alou

Un veí de Girona va morir ahir en un accident de trànsit a l'antiga C-65, la carretera que travessa el municipi de Llagostera. Els fets van tenir lloc a tres quarts de dotze del migdia, a menys de dos quilòmetres del nucli urbà, en concret al punt quilomètric 13,7 de l'antiga C-65 i a l'altura de la masia Can Romaguera de Llagostera. En el sinistre, i per causes que encara s'estan investigant, el vehicle que conduïa la víctima, un Peugeot 307 i de l'empresa Obycall, va col·lidir amb un camió de repartiment de begudes del grup Darnés. El conductor del turisme circulava en direcció a Llagostera, i el del camió, que va sortir il·lès de l'accident, en direcció a Girona. Per l'estat en què va quedar el turisme, totalment aixafat, es dedueix que l'impacte va ser molt fort.

Tot i que els serveis sanitaris es van desplaçar al lloc dels fets, els facultatius no van poder fer res per salvar la vida del veí de Girona.

L'altre conductor, il·lès

Per la seva banda, el conductor del camió va resultar il·lès i tota la part davantera del vehicle, abonyegada. Fins al lloc del sinistre s'hi van desplaçar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, dotacions de la Policia Local, a més dels efectius del Servei d'Emergències Mèdiques.

D'altra banda, ahir al matí es van produir dos accidents més, amb ferits, als termes municipals de Sant Aniol de Finestres i a Torroella de Montgrí. En el primer va bolcar un cotxe a la carretera GI-531, i una persona va resultar ferida. A Torroella de Montgrí, tres vehicles –un turisme i dues furgonetes– van resultar implicats en un accident a la GI-641, en el qual una persona va quedar atrapada dins el vehicle.

El d'ahir a Llagostera és el segon accident mortal a la C-65 en menys d'una setmana. Dimarts passat, un jove de 16 anys va morir i el seu pare va resultar ferit en un accident de trànsit que va tenir lloc a la costa de l'Alou, també a Llagostera. Els fets van passar quan un camió de gran tonatge va caure pel pont de la costa de l'Alou, un pont d'uns 15 metres d'alçada.

Dos el cap de setmana

La setmana comença amb un altre mort a les carretera, després que dues persones van perdre la vida en els dos accidents de trànsit mortals que es van produir a les carreteres catalanes el cap de setmana passat, entre les tres de la tarda del divendres fins a les vuit del vespre de diumenge.

El primer accident es va produir dissabte al matí a la carretera GIV-6917, al terme municipal de Torroella de Fluvià, a l'Alt Empordà. Un motorista de 41 anys i veí de Sant Pere Pescador va sortir de la via amb la seva motocicleta i va morir. El segon accident va tenir lloc diumenge a la tarda al quilòmetre 1107,5 de la carretera N-340 al Perelló, al Baix Ebre. Un xoc frontal entre un cotxe i un camió va posar fi a la vida de la conductora del turisme.

LA XIFRA

16
és el nombre de morts
que hi ha hagut a la xarxa viària catalana des del 23 de juny fins ahir.

LA FRASE

Hem començat molt malament l'estiu. Aquest juliol hi ha hagut una víctima mortal cada dia
Josep Pérez Moya
dir. del servei català de trànsit

Augmenta un 45% l'accidentalitat

“El juliol de l'any passat, tal dia com avui [per ahir], havien mort tres persones a la carretera i aquest any ja hi ha hagut 12 víctimes mortals”, va alertar ahir el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya. I és que des del 23 de juny fins ahir hi ha hagut 16 accidents mortals amb 16 morts, un 45% més que en el mateix període de l'any passat, quan n'hi va haver 11. El director del SCT va fer una crida a la prudència i va recordar als conductors que facin servir “el sentit comú” com “una eina de prevenció” més al volant aquest estiu.

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una campanya, coincidint amb el dispositiu d'estiu, per conscienciar la població que cal evitar les distraccions al volant. Només l'any passat el 63% de les víctimes mortals –169 dels 269 morts en accident– van perdre la vida en xocs frontals i sortides de via, dues tipologies d'accident que responen majoritàriament a l'excés de velocitat o a una distracció. Entre els motius concurrents dels accidents hi ha en primer lloc la infracció d'una norma de circulació (41%), una errada del conductor (21%), una distracció (15%) i l'excés de velocitat (10%). Entre les accions que fan distreure més els conductors hi ha parlar pel telèfon mòbil sense fer servir els dispositius homologats, manipular el navegador GPS i sintonitzar una emissora o posar o treure un CD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia