Successos

L’Audiència mana seguir investigant el suposat intent d’homicidi de Mainat per aclarir els dubtes sobre la hipoglucèmia

La defensa de l’exdona del productor televisiu al·legava que l’informe forense apunta a una causa mèdica

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat l’arxivament de la investigació pel suposat intent d’homicidi del conegut productor televisiu Josep Maria Mainat a mans de la seva exdona el juny passat.

Els magistrats creuen que encara queden diligències per practicar, com l’interrogatori dels sanitaris que van atendre l’exmembre de la Trinca la mateixa nit dels fets al seu domicili i posteriorment a l’hospital.

De fet, un informe forense apunta que la causa de la hipoglucèmia greu que va patir Mainat podria no haver estat la insulina injectada per Angela Drobowolski, com assegura l’acusació particular, sinó potser un producte per aprimar-se. Per això el tribunal creu que primer cal interrogar els sanitaris.

En la seva interlocutòria del 15 de març, de deu pàgines, l’Audiència confirma la decisió del magistrat instructor, que el gener passat ja va denegar la petició d’arxivament feta per la defensa i que ara ha tornat a recórrer. L’escrit recull les al·legacions de la defensa, però les contraargumenta.

L’advocat de Drobowolski recorda que els forenses consideren que “no és possible determinar” que la causa de la hipoglucèmia i que el va deixar en coma fos per l’administració d’insulina per part de la seva dona. L’informe diu que és més “versemblant” la hipòtesi diagnòstica efectuada pels sanitaris que van atendre primer a l’exmembre de La Trinca al seu habitatge que la hipoglucèmia es va produir pel subministrament d’un producte per aprimar-se, entre altres, que la dels metges de l’hospital, que apunten a l’administració d’insulina. Per això, en opinió dels magistrats, és imprescindible la declaració d’aquests sanitaris.

La interlocutòria de l’Audiència diu que de moment queda acreditat que Mainat va patir una hipoglucèmia greu el 22 de juny, que aquella nit es trobava amb Drobowolski i amb els seus dos fills petits i que la dona abans d’aquest episodi li va subministrar una substància amb el consentiment d’ell. Després, afegeix, li va mesurar la glucosa amb un aparell quan el productor estava ja inconscient i va trucar al SEM per l’estat en què es trobava el seu marit. Però els magistrats diuen que cal investigar més si la dona va trigar uns 26 o 41 minuts entre el mesurament del nivell de sucre a la seva parella i l’avís als serveis d’emergències. Una de les qüestions que cal aclarir, també, en opinió dels jutges, és si hi ha un desfasament temporal de l’aparell i si són veraces o no les dades aportades per la defensa o l’acusació.

El jutge d’instrucció, subratlla la resolució, ha apreciat com a “element incriminador”, els enregistraments d’una càmera de seguretat de la cuina en què s’observa a Drobowolski, aquella nit abans de la hipoglucèmia, anar fins a 13 vegades a la nevera i que a vegades roman durant dos minuts manipulant alguna cosa a l’interior. Quan surt de la cuina torna a accedir a l’habitació on estava Mainat i, no obstant això, en els 20 minuts anteriors a l’arribada dels facultatius del SEM no va anar a la cuina. “Aquestes visites a la cuina i la permanència a l’habitació sense sortir-ne almenys 20 minuts abans que arribin els facultatius del SEM interpretades aïlladament poden tenir explicacions alienes als fets, però també una explicació incriminatòria” que només després d’una investigació “completa” pot valorar-se, diuen els magistrats.

La secció 20 de l’Audiència de Barcelona ha denegat, per tant, la petició d’arxivament de la causa oberta contra Drobowolski per intentar matar al seu exmarit.

En la seva resolució, insisteix que de moment no es pot descartar els indicis de la comissió d’un delicte i, per tant, no s’ha de tancar la instrucció, ja que encara queden pendents la pràctica d’algunes diligències. Els jutges rebutgen així el recurs presentat per la defensa de l’acusada, que roman a la presó des del passat mes de gener, però no per aquest assumpte, sinó per dos delictes d’incompliment de mesures cautelars i un delicte de violació de domicili per accedir a la casa del seu exmarit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia