Successos

judicial

Absolen l'acusat d'haver violat una dona a Blanes

El tribunal dubta de la versió de la denunciant i opta per l'‘in dubio pro reo'

El tribunal de la secció quarta de l'Audiència ha absolt Mohammed El Issati del delicte de violació pel qual el ministeri fiscal havia demanat una pena de 8 anys de presó.

Segons la sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, la relació sexual que hi va haver entre l'acusat i la víctima va ser consentida per aquesta, com van al·legar l'acusat i l'advocat de la defensa, Jaume Pararols, en el judici.

Segons la denunciant, una turista anglesa que no es va presentar al judici, l'acusat l'havia enganyat dient-li que l'acompanyava a l'apartament d'ella perquè s'havia perdut i se la va emportar sota un pont entre Blanes i Malgrat, on la va amenaçar amb un ganivet i la va violar. Aquest ha estat el fet més rellevant, entre altres, pel qual el tribunal ha optat per concedir el benefici del dubte a l'acusat: la sentència remarca que res fa pensar que l'acusat va utilitzar violència o intimidació per tenir relacions sexuals amb la dona, i destaca que ella va incórrer en contradiccions.

El tribunal no considera creïble que la dona, que va assegurar que s'havia perdut i que havia demanat a l'acusat on podria trobar un taxi, el seguís, com ella mateixa va dir, caminant darrere seu durant mitja hora cap als afores de la localitat i per zones solitàries entre horts i descampats. L'acusat també ha estat absolt de lesions i furt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia