Successos

El TSJC condemna TMB a indemnitzar la víctima d’una agressió al metro que quedar discapacitat

El tribunal estima els recursos del fiscal i l’acusació particular contra la sentència de l’Audiència de Barcelona

La companyia de transports haurà de pagar 900.000 euros i l’assegurança, 600.000

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a indemnitzar amb 1,5 milions d’euros la víctima d’una agressió al metro que va acabar en cadira de rodes i incapacitat permanent. L’alt tribunal considera que l’empresa va infringir el seu deure de vetllar per la seguretat dels usuaris.

A la seva sentència, la sala civil i penal del TSJC ha rebutjat els recursos dels tres agressors, condemnats a set anys i mig de presó, i ha estimat els de la Fiscalia i l’acusació particular, que van apel·lar contra la decisió de l’Audiència de Barcelona d’absoldre TMB com a responsable civil subsidiària.

L’alt tribunal conclou que la companyia de transports, titular del Metro de Barcelona, va incomplir el seu deure de garantir la seguretat dels viatgers en no proporcionar prou vigilants de seguretat. Els magistrats apunten que una major presència d’agents hauria impedit l’agressió en grup, perpetrada al juny de 2016.

“En efecte, d’existir vigilants de seguretat a l’estació Bogatell en el moment d’actuacions, per la qual van accedir els acusats sense validar bitllet i saltant el peatge, aquests haurien estat interceptats físicament pels vigilants i ja no haurien pogut pujar al vagó, i d’aquesta manera ja no haurien pogut causar lesions agreujades a la víctima a l’interior del vagó, propiciant o afavorint TMB amb l’absència de vigilants en aquesta estació, i també a l’interior del vagó, la comissió del delicte d’actuacions”, sosté la sentència.

Els fets es remunten a la matinada del 26 de juny de 2016 a l’estació de metro Bogatell, quan tres homes, acompanyats de sis persones més, van clavar una brutal pallissa a un viatger de 45 anys, fins al punt de deixar-lo sense visió parcial en un ull i tetraparèsia lleu, que l’obliga a usar caminador a casa i cadira de rodes autopropulsada fora del domicili.

D’acord amb la sala, la pallissa es va produir a l’interior d’un vagó després que la víctima, a la qual el grup estava molestant gratuïtament, es queixés.

Tot seguit, els tres processats van envoltar la víctima i li van donar puntades i cops de puny a diverses parts del cos fins que va caure de genolls a terra, on van continuar agredint-lo.

Quan el comboi s’apropava a l’estació de Besòs, els processats van deixar de copejar-lo, moment que l’home va aprofitar per sortir del vagó i, recolzant-se a les parets de l’estació, va arribar al vestíbul, on va caure a terra i va ser finalment atès pels Mossos d’Esquadra i els serveis mèdics.

L’agressió el va deixar amb incapacitat per realitzar qualsevol treball o activitat professional, així com la totalitat de les tasques de la llar, per la qual cosa té reconeguda la incapacitat permanent absoluta.

Per tot això, el TSJC ha decidit condemnar TMB a pagar 908.000,48 euros a la víctima i a la companyia d’assegurances SegurCaixa Adeslas, contractada per la primera, a abonar-li 600.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia