Successos

El mort trobat en un pou a Capmany és un home desaparegut a Cantallops

El cadàver el van trobar a l’abril uns nois que rondaven per una finca d’uns francesos

El difunt estava en parador desconegut des de l’estiu del 2020

Misteri resolt: el mort que, el 7 d’abril, uns nois van trobar dins d’un pou en una finca rural de Capmany (Alt Empordà) ha estat identificat. És tracta de Jaume Verdaguer Faig, el veí de Cantallops de 60 anys que estava desaparegut des de l’estiu del 2020.

Des d’un primer moment, es va contemplar la possibilitat que el cadàver fos el de Verdaguer per la proximitat del pou amb Cantallops, però és van haver de fer proves per certificar científicament la identitat del difunt. Un cop confirmada, es va incinerar el cadàver i, dissabte, es va celebrar el funeral a l’església de Cantallops.

El cadàver era dins d’un pou d’una finca propietat d’uns francesos anomenada la Verneda, arran del camí que va de Capmany a Cantallops, prop dels estanys i els dòlmens i on hi ha construïda una barraca d’obra, però també diverses caravanes on es podien fer estades. El pou on era el cadàver és una construcció d’obra, rodó, elevat mig metre del terra i tenia posada la tapa.

La situació del pou fa difícil que l’home hi caigués de manera accidental i el fet que tingués la tapa posada feia dubtar si l’home hi va entrar pel seu compte o l’hi havien tirat. L’autòpsia realitzada al cos, saponitzat i calcificat pels efectes de l’aigua, no va detectar indicis de criminalitat i la investigació està tancada.

Desaparegut dues vegades

Jaume Verdaguer, que vivia a Cantallops, va desaparèixer l’abril del 2020. Es van alertar els equips d’emergència i, durant dos dies, Bombers, Mossos, agents rurals i voluntaris van muntar rastrejos per la població i els boscos dels voltants per intentar localitzar-lo. El 10 d’abril, va aparèixer sa i estalvi i es va abandonar la recerca.

Però uns mesos més tard, l’estiu del 2020, va tornar a desaparèixer i llavors ja no se’n van tornar a tenir notícies. Fins que va aparèixer el cadàver al pou i es va veure que pel seu estat podria ser d’algú mort a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia