Successos

L’onada de calor deixa 53 denúncies pel risc d’incendis

Entre l’11 i el 17 d’agost els Agents Rurals van fer 2.045 actuacions

Reobren els accessos als espais naturals

L’onada de calor que va obligar a activar la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències d’Incendis Forestals a Catalunya (Infocat) s’ha tancat amb l’aixecament per part dels Agents Rurals de 53 actes de denúncia per incompliments de les mesures de restricció d’accés al medi natural. Entre les més sonades, les dues a dos autobusos a l’embassament de Camarasa i als responsables d’una excursió de 200 persones a les gorgues de Sant Llorenç de la Muga, a l’Alt Empordà, justament en dues zones on hi havia activat el nivell 3 del pla Alfa, que és el màxim de restrictiu.

La resta de denúncies van ser per fer activitats en zones de risc d’incendi, entrant en espais naturals que estaven prohibits tant caminant com en tot tipus de vehicles i, en alguns casos, fins i tot van arribar a acampar-hi. Des d’ahir ja s’han obert de nou tots els accessos a espais naturals, inclòs el Parc Natural del Cap de Creus, on a finals del juliol passat es van cremar 400,77 hectàrees.

En total els Agents Rurals van fer 2.045 actuacions de control d’accessos i tasques de prevenció d’incendis, el 80% als municipis on es va activar el nivell 3 del pla Alfa. Durant els set dies que va durar l’episodi de calor es van desplegar 1.200 efectius per tot Catalunya i es va reforçar la vigilància amb el suport de dos helicòpters del Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals.

LA XIFRA

333
municipis
de 24 comarques van tenir activat el nivell 3 del pla Alfa durant els dies 14 i 15 d’agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia