Successos

Intoxicats lleument per monòxid en una casa de colònies

Els Bombers no detecten cap fuita i el succés afecta 54 menors d’un esplai de Mataró, 34 en observació tot ahir

“Un ensurt que ha quedat en això però que podia haver sigut més gros i acabar en una desgràcia”, apuntava Núria Floriach, que recollia el fill a la casa de Can Riera de Ciuret, on van arribar la setmana passada per passar les colònies. A la casa s’hi allotjaven 54 menors, de 5 a 18 anys, acompanyats de 9 monitors. Segons explica Mar Giménez, una de les responsables de l’esplai Olla de Grills de Mataró, van tenir una primera alerta abans de sopar quan tres menors es trobaven desorientats i marejats i els van portar a l’Hospital de Sant Celoni, on després d’unes hores en observació van retornar a dormir a la casa.

L’endemà al matí, però, van ser més infants els que es van trobar malament i els monitors van alertar el Servei d’Emergències Mèdiques, que va derivar 34 dels menors amb símptomes lleus per intoxicació fins als centres hospitalaris més propers. A la casa s’hi van desplaçar diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i 15 unitats del SEM, que els van traslladar fins als centres sanitaris on van restar en observació. “Alguns estaven angoixats i han necessitat més oxigen, però en breu els donaran l’alta”, deia alleujada la monitora de l’esplai, que es va desplaçar fins a l’hospital de Granollers per acomiadar els qui ja marxaven cap a casa.

Els bombers que van ajudar en l’evacuació intentaven esbrinar la causa de la intoxicació i treballaven en la hipòtesi d’una possible fuita revisant les calderes d’aigua calenta i la cuina, però no van trobar el motiu que hagués provocat mala combustió.

LA XIFRA

15
unitats del SEM es van traslladar fins a la casa per fer el reconeixement dels afectats i evacuar-los.

LA FRASE

Alguns estaven angoixats i han necessitat més oxigen, però en breu els donaran l’alta
Mar Giménez
monitora de l’esplai olla de grills


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia