Successos

Els Bombers es retiren de la casa de colònies del Montseny sense trobar l’origen de la intoxicació múltiple

El cos d’emergències comprova que les lectures del gas són “normals i correctes”

34 menors i 8 monitors afectats han estat en observació a diferents hospitals de la zona

Un total de 34 menors i 4 monitors han estat hospitalitzats per intoxicats lleus per monòxid de carboni en una casa de colònies de Fogars de Montclús (Vallès Oriental).

La intoxicació múltiple l’ha provocat presumptament una fuita de monòxid de carboni, tot i que aquest extrem encara no s’ha pogut confirmar.

Deu dotacions dels Bombers s’han desplaçat a la casa per col·laborar en l’evacuació i esbrinar l’origen de l’incident. Després de buscar la possible fuita, els efectius han constatat que tots els valors en les lectures del gas eren “normals i correctes”. Finalment, han donat per tancat el servei sense poder certificar què ha produït la intoxicació.

A més dels Bombers, s’han mobilitzat 15 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)que han atès i valorat l’estat dels afectats in situ i han traslladat 38 persones ha hospitals de la zona. En concret, han evacuat 34 nens i adolescents i 4 monitors amb símptomes lleus d’intoxicació.

Els pacients han estat examinats als hospitals de Sant Celoni (9), de Mataró (15), de Granollers (7) i de Mollet (7), on els han donat l’alta al llarg de la tarda en comprovar el seu bon estat de salut.


A més dels 38 traslladats a centres sanitaris, altres afectats amb símptomes més lleus han estat tractats al mateix lloc dels fets amb teràpia d’oxigen.

El succés ha tingut lloc al voltant del migdia d’aquest dissabte a la casa de colònies Can Riera de Ciuret de Fogars de Montclús, una gran masia amb capacitat per 120 persones situada al peu del Montseny. En el moment dels fets s’hi allotjaven 54 menors d’un esplai de Mataró (Maresme), acompanyats per 9 monitors i quatre persones responsables de la casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia