Successos

Un mort i divuit ferits en un incendi en un bloc d’Olesa

L’Ajuntament vincula la tragèdia a la pobresa energètica de la finca

La víctima era una dona de 71 anys

Una dona de 71 anys morta i divuit persones ferides, tres de les quals es troben en estat crític i una en estat greu, és el balanç d’un incendi declarat en un bloc de pisos d’Olesa de Montserrat aquest dissabte a la nit.

A les 21.52 h es va rebre l’avís per foc en l’immoble del número 22 del carrer de Jaume Duran Duran, al barri de Sant Bernat. Diversos veïns es van confinar als seus domicilis i d’altres al balcó, atrapats pel fum. Els subministraments de serveis de l’immoble (electricitat, aigua i gas) van quedar molt afectats i tretze persones, de cinc famílies, van haver de ser reallotjades en un hotel de Martorell.

Catorze dotacions dels Bombers es van desplaçar al lloc de l’incendi, que es va poder donar per controlat mitja hora després. Es va rescatar una persona que havia quedat atrapada pel fum a la quarta planta i dues més de la tercera. La persona morta vivia a la quarta porta del primer pis. El cos dels Mossos d’Esquadra s’encarrega de la investigació.

Ahir, el president de la comunitat de veïns, Ahmed Dahame, va explicar a la premsa el mal tràngol: “Ho hem passat molt malament.” Segons el seu relat, entre els veïns van intentar ajudar-se, però la quantitat de fum ho va fer impossible.

L’edifici consta de 20 pisos i el foc es va originar a l’habitatge on vivia la víctima mortal amb la seva filla, el gendre i dos nets. Segons Dahame, el gendre és un dels ferits hospitalitzats, ja que va intentar rescatar la seva sogra i es va fer cremades de gravetat a l’esquena.

L’Ajuntament d’Olesa va lamentar ahir que la finca té pendent de reformar el sistema elèctric des de fa anys. Esperant que la investigació policial determini les causes del foc, el consistori no ha deixat passar per alt que els veïns pateixen pobresa energètica. Segons fonts municipals, l’Ajuntament ha demanat sistemàticament a la Generalitat que faciliti ajudes als municipis per cobrir les reformes necessàries d’immobles com el que s’ha incendiat a Olesa, emplaçat en un barri molt antic. “Són edificis que es van construir als anys cinquanta i estan lluny dels estàndards d’accessibilitat i eficiència energètica”, ha comentat l’alcalde, Miquel Riera, a través d’un comunicat, tot subratllant que els veïns “necessiten una ajuda directa i un acompanyament en la gestió de les accions per solucionar aquestes mancances”. “De barris en aquesta situació n’hi ha a tot Catalunya”, conclou.

LA XIFRA

13
Persones
, de cinc famílies, que van ser reallotjades en un hotel de Martorell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia