Successos

caldes d'estrac

L'atac d'uns veïns a un regidor de CiU encén el poble

Marcos Blázquez va ser agredit per tres membres d'una mateixa família quan anava a comprar el diari

Uns 150 ciutadans es manifesten en contra de la violència i en suport de l'edil

Caldes d'Estrac païa ahir encara la notícia sobre l'agressió diumenge al regidor de Govern Local, Hisenda, Via Pública, Medi Ambient i Comunicació, Marcos Blázquez (CiU), per part de tres membres d'una mateixa família del poble. Segons s'ha donat a conèixer a través del mateix govern local, Blázquez va ser atacat quan anava a comprar el diari i en un dels carrers més cèntrics del municipi, El Carreró, a tocar de la riera. L'edil, tal com va denunciar als Mossos, va rebre en un primer moment un cop al clatell del pare de la família, que el va continuar colpejant sense que Blázquez es pogués defensar. El regidor va explicar a la policia que posteriorment van aparèixer la mare i el fill i es van afegir a la pallissa fins que, alertats pels crits, diferents persones van arribar al lloc dels fets per aturar l'agressió. Marcos Blázquez va ser traslladat al servei d'urgències de l'hospital de Mataró on el van tractar per diverses contusions als pòmuls, la cara, el cap, l'estómac, l'esquena i els genolls, i al migdia va rebre l'alta mèdica. Tot i no tractar-se de ferides considerades greus, Blázquez està convalescent a casa seva i els metges li han recomanat repòs.

Condemna unànime

La notícia sobre l'agressió al regidor convergent va trasbalsar la quotidianitat del petit municipi i l'alcalde, Joaquim Arnó (CiU), va convocar el mateix diumenge un ple extraordinari per ahir al vespre amb un únic punt de condemna a l'agressió i de suport al regidor. Paral·lelament a la convocatòria, un grup de ciutadans va organitzar una concentració a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig unànime a accions com la que va patir l'edil. A dos quarts de vuit del vespre unes 150 persones es van donar concentrar davant de l'ajuntament, on es va llegir un manifest de rebuig i condemna a l'agressió de la qual va ser víctima el regidor. Posteriorment, es va donar pas al ple extraordinari amb una sala de sessions plena i amb l'absència significativa de l'únic grup de l'oposició, el PSC. Arnó va qualificar l'atac de «brutal, covard i traïdor» i va considerar que l'agressió a Marcos Blázquez «ha estat una agressió contra l'Ajuntament i contra tots els ciutadans de Caldes que viuen en llibertat i defensen la democràcia». Entre els acords presos per l'equip de govern destaca que l'Ajuntament es presentarà com a acusació particular contra la família responsable de la pallissa. També el portaveu del grup de CiU, el regidor Àngel Rusiñol, va recordar que «la condemna als violents ha de ser rotunda, igual que el rebuig a aquells que l'emparen».

El secretari del consistori va llegir un comunicat del PSC en el qual es donava suport al regidor i es rebutjava de ple l'agressió. El grup socialista va justificar l'absència argumentant que la majoria dels seus membres eren de vacances i va puntualitzar que no donava suport a la moció perquè el grup no l'havia pogut consensuar. Finalment demanava que el ple se suspengués fins al setembre, quan haguessin tornat tots.

LA DADA

150
persones es van concentrar
a la plaça de la Vila com a mostra de rebuig a l'agressió al regidor de Caldes d'Estrac
Les claus

Un conflicte iniciat per l'acomiadament d'un dels agressors

teresa márquez

El conflicte entre la família acusada d'agredir el regidor Marcos Blázquez i el govern actual de Caldes d'Estrac es remunta a fa un parell d'anys. Segons van confirmar ahir fonts municipals, el fill treballava a la brigada municipal i quan se li va acabar el contracte laboral el consistori no li va renovar argumentant que el seu lloc ja no calia cobrir-lo. L'extreballador en conèixer el seu acomiadament va interposar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament. Un recurs que finalment s'hauria resolt a favor del consistori a principis de juliol, però que, segons les mateixes fonts, l'interessat hauria conegut divendres passat. L'alcalde, Joaquim Arnó, va explicar que el regidor Marcos Blázquez —responsable de l'àrea de Via Pública i per tant, de la brigada municipal— li va comunicar fa mesos que havia rebut insults dels membres de la família quan se'ls creuava pel carrer, però que no li van donar més importància. A més, en un ple municipal, els mateixos membres de la família van increpar i escridassar tant el regidor com l'alcalde fins que els van expulsar del ple. «Si haguéssim tan sols sospitat que les coses acabarien així, fa molt temps que s'haurien pres mesures contundents per evitar-ho», va argumentar ahir Arnó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.