Successos

Seguretat

Una família, dues desaparicions

L’home que està desaparegut al mar a la zona de les Medes des de diumenge és el fill del boletaire que fa deu anys es va perdre al Montgrí

El pare va ser trobat amb vida en un penya-segat després de passar dues nits al ras

Paraules d’agraïment era el títol de l’article que signava el 26 de novembre del 2011 en aquest diari Xavier Guzmán, l’home que des de diumenge està desaparegut al mar a l’Estartit. Els agraïments eren per als equips de rescat que ara fa deu anys van trobar el seu pare, Josep Guzmán, que havia desaparegut quan caçava bolets amb el fill i la dona al Montgrí. Deu anys després de la desaparició i localització del pare, el desaparegut és ell. Xavier Guzmán, que ara té 41 anys, i ben conegut a l’Estartit, on fa de taxista, està en parador desconegut des de diumenge passat, quan amb un amic, després de veure el partit de futbol entre el Barça i el Madrid (1-2), van sortir a navegar amb barca. L’amic, unes quatre hores més tard, va alertar els serveis d’emergència per denunciar que Guzmán s’havia llançat a l’aigua i ell, que el va estar buscant, no el trobava. Segons va explicar el denunciant, quan eren a uns 200 metres de la Meda, Guzmán va dir que volia tornar nedant fins a l’Estartit i es va tirar a l’aigua. Hi havia mala mar. Un cop rebut l’avís de desaparició, es van activar tots els serveis de recerca marítims per intentar localitzar l’home que s’havia tirat a l’aigua. Els GEAS de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Grae dels Bombers, s’ocupen de la recerca submarina però a la superfície també hi treballen les embarcacions Salvamar Sirius, la unitat marítima dels Mossos amb la barca Cap de Creus i salvament marítim de la Guàrdia Civil. Fins ahir els bussejadors havien rastrejat 450.000 metres quadrats del fons marí en un quadrant entre les illes Medes i l’Estartit. El rastreig, que es fa amb el mètode del bussejador remolcat per una embarcació que va fent traçades amb un navegador, està previst que continuï avui. Mentre els bussos i les barques treballen en la recerca marina, la policia judicial de la Guàrdia Civil investiga les circumstàncies que van envoltar la desaparició de Xavier Guzmán.

El dimecres 23 de novembre del 2011, Xavier Guzmán havia sortit a caçar bolets amb el seu pare, Josep Guzmán, de 63 anys i amb Alzheimer, i amb la seva mare. Els pares vivien a Torelló i ell ja estava a l’Estartit. Van sortir per la zona del Montgrí i el pare va desaparèixer. Es van mobilitzar tots els serveis per buscar-lo per terra, mar i aire. Dos dies després el van trobar a la punta de les Salines, molt a prop d’uns penya-segats. Estava estirat a terra amb signes d’hipotèrmia i deshidratació. Havia sobreviscut dues nits al ras. “Quan per a moltes persones l’esperança començava a trontollar, la vida ens ha donat a tots una lliçó de fe. Moltes gràcies a tothom”, escrivia llavors Xavier Guzmán, que ara és buscat sense treva pels equips de rescat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia