Successos

Incendi virulent en una nau per assecar cànnabis medicinal a Verges

El foc, sense ferits, va destruir la planta, va fer tallar la C-31 i amenaçava una benzinera propera

L’incendi en una nau destinada a l’assecatge de cànnabis medicinal i industrial –d’ús terapèutic i sense contingut del principi THC psicotròpic–, a l’extrem nord del nucli de Verges, va posar en alerta ahir a la tarda tot el municipi, per la virulència de les flames a pocs metres de la benzinera que hi ha a tocar. Per precaució, els Bombers de la Generalitat van fer tallar a la circulació durant diverses hores el tram de la carretera C-31 comprès entre la Tallada i el giratori d’intersecció cap a Torroella amb la C-252 –cap a Corçà i la Bisbal– i la GI-634 –cap a Sant Jordi Desvalls.

Els Bombers, que hi van destinar fins a dotze dotacions, van rebre l’avís a les 16.18 h de la tarda. Però les flames van agafar embranzida a través d’una nau estreta, de més de 70 metres de llarg per només 10 d’ample. Al vespre fonts del cos dels Bombers centraven el focus del foc en un àmbit d’“uns 150 metres quadrats d’assecadors amb planxes”, on es podria haver generat. Però la nau va cremar pràcticament per complet i part del primer pis es va enfonsar, llevat d’una part que estava sectoritzada.

L’acumulació de material sec va dificultar la feina dels efectius, que es van haver de centrar, a més, a assegurar el perímetre per evitar que les flames arribessin fins a la benzinera. Per aquest motiu, l’alcalde, Ignasi Sabater, explicava al vespre que s’havia optat per tallar totalment el pas per la carretera annexa. Passades les set de la tarda, es va reobrir al trànsit la via en sentit sud, de Figueres cap a la Bisbal, però es va decidir allargar el tall del carril nord, en què a més hi havia estacionats els camions de Bombers, i deixar-lo lliure per si calia la intervenció d’altres vehicles d’emergències.

Sabater confirmava que, de moment, les causes de l’incendi eren desconegudes, fins que avanci la investigació un cop extingides les flames. A un quart de nou del vespre, quan van donar el foc per estabilitzat, els efectius van continuar repartint esforços per remullar el perímetre i garantir que l’incendi no s’estengués més enllà de la nau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia