Successos

Llibertat per al professor de judo acusat d’abús a menors

Té 30 anys i fa classes a Vilafant i també a Castelló d’Empúries, Vilamalla, Cabanes i la Bisbal

Els Mossos d’Esquadra van detenir-lo dilluns per la denúncia de les mares de tres noies

El jutjat número 4 de Figueres va ordenar ahir llibertat provisional per al professor de judo de Vilafant detingut dilluns pels Mossos d’Esquadra per suposats abusos sexuals a tres menors. Segons va informar ahir al migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’acusat, que està en llibertat provisional, té l’obligació de comparèixer periòdicament al jutjat i la prohibició de comunicar-se amb les denunciants.

El detingut va passar a disposició judicial ahir al migdia i la jutgessa va decidir deixar-lo en llibertat d’acord amb les mesures sol·licitades per la fiscalia. L’acusat ha de comparèixer dos cops al mes al jutjat i ha de mantenir la incomunicació i l’allunyament complet respecte a les denunciants. També se li ha prohibit expressament que mantingui qualsevol contacte amb altres alumnes per evitar “coaccions”. La investigació va començar la setmana passada després de la denúncia de les mares de tres menors d’edat davant dels Mossos d’Esquadra.

L’arrestat té 30 anys i no té antecedents. És instructor de judo de l’Associació Hajime i fa classes a Vilafant, on viu, i també a Castelló d’Empúries, Vilamalla, Cabanes i la Bisbal d’Empordà. És, a més, secretari de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà.

L’advocada i portaveu de les denunciants, Olga Carbonell, va explicar a l’ACN que l’arrestat només havia respost davant del jutge a les preguntes de la seva defensa, que s’havia limitat a preguntar-li sobre l’arrelament a la zona. Carbonell va exposar que ara contactaran amb la resta de famílies perquè els facin arribar el que saben. “Creiem que ara és molt important que les famílies facin la seva feina perquè han de ser conscients que, els agradi o no, poden haver passat coses”, va afirmar l’advocada.

Es treballa amb el supòsit que els presumptes abusos haurien començat fa cinc anys i s’haurien mantingut en el temps. Es considera que hi pot haver més afectades.

LA DATA

Any 2016
Investigació.
Els presumptes abusos sexuals a menors haurien començat fa cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia