Successos

opinió

Els crims de Tots Sants

Són molts crims en una diada que coincideix amb el Halloween. Dia de por.

Avui que em toca omplir aquest espai que tinc assignat podria optar per escriure sobre els crims de Susqueda, aprofitant la publicació del meu llibre El pantà maleït. Però això ja ho han fet molts companys a qui ho agraeixo. Jo em decanto per parlar dels crims de Tots Sants, i reflexionar per què aquesta assenyalada data festiva sol quedar assenyalada amb sang en els calendaris. La vigília de Tots Sants d’aquest any, fa 15 dies, als cronistes de successos ens va tocar narrar el cas d’una mare de Ripoll, Maria Isabel Carpio, de 46 anys, que va ser assassinada a mans del seu fill, Gerard Pasamontes, que després del crim va protagonitzar una fugida pels boscos de les Llosses fins que, gràcies als clients d’un restaurant, va ser descobert i després arrestat pels Mossos, el dia 1. El mateix dia de Tots Sants, al cementiri de Torrent (Horta), un tiroteig entre clans rivals va acabar amb dos morts (un per trets i un altre per un atac de cor) i un ferit de bala. Un crim molt similar al que es va perpetrar al cementiri de Figueres la diada de Tots Sants del 2013. Unes desavinences sobre els torns per anar a visitar els difunts van acabar amb un tiroteig i un home mort: Santiago Gabarre Sarrailh, pels trets disparats per Juan Fernández Cortés, que va ser condemnat a 20 anys de presó. El dia 1 de novembre del 1991 moria assassinat a trets l’empresari de Tossa de Mar Norbert Böttges. El van matar a trets a les instal·lacions del seu càmping i mai s’ha esclarit qui el va matar i per què. I el dia de Tots Sants de l’any 1984 era assassinat un altre empresari, Josep Corvera, a Santa Coloma de Farners. Un sicari va entrar al restaurant on Corvera dinava amb un grup d’empresaris de la comarca de la Selva i li va disparar. Tot i que s’ha jutjat un home, Yahia Sahraoui, que va ser absolt, i que se’n va detenir un altre, Daniel Bellanger, que va estar empresonat però mai va ser jutjat, el crim va prescriure sense resolució.

I també el dia de Tots Sants, del 2007, que aquell any s’esqueia en dimecres, va ser assassinada Francina Castelltort, exregidora d’Igualada. Un home va ser jutjat i absolt. I la nit de Tots Sants del 2008 una adolescent de Ripollet, Maores, de 14 anys, va morir degollada per un company, Sergio, de la mateixa classe, de qui estava enamorada. I etc. Són molts els crims perpetrats en una diada que coincideix amb el Halloween. Realment un dia de por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia