Successos

ATRACAMENTS

Estan a punt de jutjar l'assalt violent a una empresa d'Olot

Els atracadors van deixar lligats de mans i peus quatre treballadors d'una empresa d'escurabutxaques i a un li van ventar un cop de martell a l'esquena

Es van endur 31.853 euros de Maki SA i un cotxe

El fiscal ja ha fet l'escrit de conclusions provisional del cas de l'atracament violent perpetrat el 6 d'octubre del 2008 a l'empresa Maki SA d'Olot i demana vuit anys i mig de presó per a un dels acusats, Miguel Fernández Duran i 8 anys per a l'altre, Jordi Gonzàlez Tubau, un atracador veterà condemnat molts cops que té predilecció per les empreses de màquines escurabutxaques, com és Maki SA.

En el relat del fiscal, es destaca que tots dos atracadors, que tenien el pla ben estudiat, van arribar a l'empresa quan faltaven tres minuts per les tres. Les càmeres els van enregistrar. Miguel Fernández duia passamuntanyes i Gonzàlez Tubau, com sol fer quan treballa, duia perruca, barba postissa i ulleres fosques. Duran duia pistola i González Tubau una escopeta amb els canons retallats. Es van ficar a dins aprofitant que va arribar un treballador que obria la nau. “Col·labora que no passa res. No t'hauria de passar res. Només volem els diners i marxar”, li van dir a l'empleat. I també li van preguntar: “quan arriben els altres dos”. Després el van fer entrar a la zona del taller, el van fer estirar a terra i li van lligar els canells i els turmells. Van agafar les claus a l'empleat, que tenien immobilitzat, i quan estaven manipulant el comandament va entrar un altre empleat i el van encanonar amb les armes, ordenant-li que s'estirés a terra. Com que s'hi va resistir, Fernández Duran li va clavar un cop de martell a l'esquena i, d'aquesta manera, van aconseguir que els obeís. També el van lligar. Va arribar un tercer empleat que va acabar igual que els seus dos companys: lligat de mans i peus i a terra. Els assaltants van demanar al primer empleat la combinació de les caixes fortes amb l'amenaça de “volar-li el cap” si s'equivocava. En van obrir una amb la combinació i després va entrar a l'empresa la secretària i, agafant-la pel coll, la van obligar a obrir quatre caixes més. Quan els van haver obert les caixes, i després que Duran li prengués 50 euros que duia, a la secretària, també la van lligar de mans i peus i a terra. Es van passar una hora així, fins que no es van poder deslligar. Els lladres van fugir amb un botí de 31.853 euros en efectiu i també es van endur un cotxe de l'empresa.

Pagar el senyal on es va estavellar

El fiscal no aclareix com Gonzàlez Tubau va emprendre la fugida, que llavors feia servir la identitat italiana de Matteo Bordi, però Miguel Fernàndez, tot i que no tenia carnet, va marxar amb el Seat Ibiza que va desaparèixer a Maki SA, i els Mossos el van localitzar circulant per l'N-260 a Argelaguer, i li van donar l'alto en un control. Ell, que no ha tingut mai carnet de conduir, va fer com si s'aturés a davant del control però quan va ser a cinc metres dels agents, va accelerar de cop i els va obligar a saltar al costat per evitar ser atropellats. Però el fugitiu no va arribar gaire lluny. A l'entrada de la urbanització Molí d'en Llorenç de Maià de Montcal, es va estavellar contra la tanca de la carretera i contra un senyal de trànsit i va abandonar el cotxe. A dins del vehicle, els agents hi van trobar 15.466 euros (la meitat del botí robat), un passamuntanyes i dos parells de guants. Fernández Duran va ser detingut l'endemà i el fiscal demana que pagui a Foment 46 euros per la tanca i el senyal on es va estavellar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.