Successos

Una explosió en un comerç provoca set morts, entre ells dos nens, a Sant Llorenç de la Salanca

L’explosió ha provocat un incendi que ha afectat una quinzena d’habitatges i deixa diversos ferits

Una explosió en un establiment de Sant Llorenç de la Salanca, a la Catalunya del Nord, ha provocat almenys set morts, entre ells dos nens. L’incident ha passat cap a dos quarts de dues de la matinada quan els serveis d’emergències han rebut l’avís d’una forta explosió en una botiga ubicada en ple centre de la població. En un primer moment, s’han comunicat cinc morts però posteriorment s’han confirmat set defuncions. L’explosió ha anat precedida d’un incendi que ha afectat una quinzena d’habitatges i ha deixat diversos ferits. Entre ells, un jove que ha saltat per la finestra d’un primer pis per escapar de les flames, segons informen diversos mitjans francesos.

L’incident ha obligat a desplegar un important operatiu amb fins a 85 dotacions dels Bombers francesos i s’ha obert una sala per atendre els residents de la zona del sinistre. Segons informa l’Independant, s’ha obert una investigació per determinar si l’incendi podria haver estat provocat.

Els fets han passat de matinada, pels volts de dos quarts de dues. Els Bombers francesos han rebut l’avís d’una explosió en una botiga de queviures del municipi, ubicada entre els carrers Aragó i Lamartine en ple centre. L’explosió ha precedit un incendi ha afectat una quinzena d’habitatges de la zona.

En un primer moment, les autoritats han informat de cinc morts però, posteriorment, se n’han confirmat set, entre ells dos nens. També hi ha diversos ferits. Un d’ells un jove de 27 anys que es troba en estat greu després d’haver saltat per la finestra per intentar escapar de les flames. Hi ha tres ferits més de menor consideració, segons informen diversos mitjans.

El ministre de l’Interior francès, Gerald Darmanin, ha interromput el viatge que tenia previst a Montpeller per desplaçar-se a Sant Llorenç de la Salanca. També hi ha acudit el prefecte dels Pirineus Orientals Étienne Stoskopf, i altres autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia