Successos

Cadàver sense identificar a la platja d’Empuriabrava

Es tracta d’un home que tenia un tatuatge al muscle, duia sabatilles esportives blanques, calçotets i una peça de xandall

La Guàrdia Civil busca en la base de dades de desapareguts

Una parella que passejava per Empuriabrava va descobrir ahir al matí el cos d’un home mort a la sorra que aparentment havia estat portat per l’onatge del mar. El cadàver, en molt avançat estat de descomposició, duia unes sabatilles esportives blanques, calçotets i uns pantalons de xandall mig trets, però no duia cap documentació, joia ni objecte personal que servís per a una ràpida identificació. I tampoc serà possible, per la degradació del cos, extreure les empremtes dactilars. De manera que avui a la taula d’autòpsies, a part d’intentar buscar indicis que ajudin a saber la causa de la mort, els forenses intentaran extreure ADN per poder fer la comparació amb algun possible candidat. L’únic element identificador és un tatuatge (unes ratlles de simbologia confusa) a l’espatlla dreta. També conservava la dentadura, que també podria servir per a la identificació en cas que es disposi de la fórmula dental d’algun desaparegut que pugui encaixar amb les dades del cadàver. La Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec de la investigació, ha demanat les dades de les persones desaparegudes fins i tot a l’Estat francès, per intentar trobar un candidat que es correspongui amb les característiques de l’home mort. A la zona consta encara com a desaparegut un pescador que va caure al mar durant el temporal Glòria, però aquest ja està pràcticament descartat perquè el desaparegut era filipí i l’aparença del mort d’Empuriabrava no es correspon. També consta com a desaparegut, des del setembre del 2019, Rubén García Martínez, de 30 anys, que feia de temporer a l’Alt Empordà. Tot i que l’estat del cos trobat evidencia que feia temps que era a l’aigua, es fa difícil precisar quan fa que va morir.

Aquest és el segon cadàver sense identificar que apareix a Empuriabrava en tres mesos. El primer, trobat al voral de la desembocadura de la Muga el 21 de desembre, va resultar ser un home madrileny de 40 anys, Víctor Bravo.

LA XIFRA

2
cadàvers
han aparegut a Empuriabrava en qüestió de tres mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia