Successos

Filipines

La tempesta ‘Megi’ deixa més de cinquanta morts al seu pas per les Filipines

Hi ha almenys sis persones desaparegudes

Almenys cinquanta-tres persones han mort i almenys sis es troben desaparegudes pel pas de la tempesta tropical Megi que ha arrasat la part central de l’arxipèlag de Filipines, segons l’últim balanç de xifres oficials ofert avui per les autoritats.

L’alcalde de la ciutat de Baybay, a la província oriental de Leyte, la zona més afectada, ha confirmat que al barri de Barangay almenys 47 persones han perdut la vida en una esllavissada de terra i tem que la xifra que pugui augmentar a mesura que passin les hores. L’alcalde va detallar al canal local CNN Filipines que un petit moviment de terra inicial va alertar als veïns, alguns dels quals van aconseguir escapar, però una esllavissada molt superior va sorprendre molts altres, a més de veure’s afectats també membres de l’equip d’emergències.

Per la seva banda, el Consell Nacional per a la Gestió i Reducció del Risc de Desastres va informar d’almenys tres morts més a Mindanao i de tres més a Visayas Oriental, i que en total gairebé 35.000 persones han estat evacuades als centres provisionals habilitats per les autoritats. La tempesta tropical Megi, batejada a Filipines com Agaton, va entrar el diumenge per la costa est del país en direcció nord-oest, causant inundacions i esllavissades de terra en els arxipèlags de Visayas i Mindanao, en el centre i sud del país.

En total, més de 580.000 persones s’han vist afectades pel fenomen, havent-se comptabilitzat més de 407 inundacions en tot el país, mentre que 63 municipis encara no tenen electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia